Όλοι οι Έλληνες στην Αίγυπτο είναι καλά στην υγεία τους, όπως διαβεβαίωσε εκπρόσωπος της ελληνικής πρεσβείας στο Κάιρο, ενώ οι περισσότεροι τουρίστες έχουν επιστρέψει στην Αθήνα.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η ελληνική πρεσβεία βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τις δύο ελληνικές κοινότητες, το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, την Ιερά Μονή Σινά και μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Αίγυπτο.

Παράλληλα, έχει ζητήσει από την αιγυπτιακή αστυνομία τη διαφύλαξη των ελληνικών ιδρυμάτων σε Κάιρο και Αλεξάνδρεια.

Σε συνεχή επαφή, βρίσκεται από την Παρασκευή ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δόλλης, με τον πρόεδρο του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού, Στέφανο Ταμβάκη.

Μιλώντας στο ΑΠΕ, ο πρόεδρος του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού δήλωσε ότι είχε δύο τηλεφωνικές επαφές με τον κ. Δόλλη, ο οποίος του τόνισε με την σειρά του ότι παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις και βρίσκεται στο πλευρό του ελληνισμού της Αιγύπτου για οτιδήποτε χρειαστεί.

Από την πλευρά του, ο κ. Ταμβάκης, βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία τόσο με την ελληνική κοινότητα Αλεξάνδρειας και τον πρόεδρό της, Γιάννη Σιόκα, όσο και την ελληνική κοινότητα Καΐρου με τον πρόεδρό της, Χρήστο Καβαλή.

Σήμερα, Κυριακή, είναι πιθανό να συγκληθεί έκτακτη επιτροπή στην Αλεξάνδρεια για να συζητηθεί πώς ο ελληνισμός της πόλης θα αντιμετωπίσει την παρούσα κατάσταση.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook