Ο Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Αγίου Νικολάου (ΠΑΟΔΑΝ), σε συνεργασία με τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Αγίου Νικολάου (ΙΟΑΝ), Αθλητικό Όμιλο Λασιθίου (ΑΟΛ) και Ποδηλατικό Όμιλο Αγίου Νικολάου (ΠΟΑΝ) διοργανώνουν τρεις σημαντικές αθλητικές εκδηλώσεις στο πλαίσιο της γιορτής της πόλης του Αγίου Νικολάου στις 5 & 6 Δεκεμβρίου 2015.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο στις 12.00 θα γίνει η έναρξη του Παγκρήτιου Διασυλλογικού Ιστιοπλοϊκού Αγώνα στις κατηγορίες σκαφών Optimist και Laser στο οποίο αναμένεται να υπάρξει μεγάλη συμμετοχή από όλους τους ιστιοπλοϊκούς συλλόγους της Κρήτης.

Οι αγώνες θα συνεχιστούν την Κυριακή 6/12 στις 10.00. Την ίδια μέρα τη σκυτάλη θα πάρουν οι Αγώνες Δρόμου σε Δημόσια Οδό που θα ξεκινήσουν στις 11.00 με πρώτη εκκίνηση αυτή των παιδιών δημοτικών σχολείων από το Αμμούδι και στις 11.15 με δεύτερη εκκίνηση κάτω από το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου στον Όρμο για όλες τις υπόλοιπες κατηγορίες (Γυμνασίων – Λυκείων, Αντρών – Γυναικών).

Κοινός τερματισμός για όλες τις κατηγορίες θα είναι στην παλιά προβλήτα της Ακτής Ιωσήφ Κουνδούρου.

Αμέσως μετά, στις 12.00μμ θα ξεκινήσει για πρώτη φορά Ποδηλατικός Αγώνας ΣΙΡΚΟΥΙ που θα διεξαχθεί μέσα στον Άγιο Νικόλαο με εκκίνηση και τερματισμό στο Λιμάνι Αγίου Νικολάου. Η κάθε στροφή είναι απόστασης 1950μ. Το πρόγραμμα του ποδηλατικού αγώνα έχει ως εξής:

Open Fun – Εκκίνηση 12:00 (Διάρκεια 30’)
Ανήλικοι-Γυναίκες 9,8 χλμ.(5 στροφές)
Ενήλικοι 19,6 χλμ.(10 στροφές)
Elite – Εκκίνηση 12:45 (Διάρκεια 45’)
(Παίδες, ΄Εφηβοι, Άντρες, Master, Master-Open) 29,4 χλμ.(15 στροφές) 

Ο ΠΑΟΔΑΝ αλλά και οι τρεις αθλητικοί σύλλογοι καλούν όλο τον κόσμο να στηρίξει αυτές τις αθλητικές εκδηλώσεις και όσοι θέλουν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους σε αγώνες που σκοπό έχουν κυρίως τη συμμετοχή και τη διασκέδαση. Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο που σχεδιάστηκε ειδικά για αυτούς τους αγώνες, ενώ στους πρώτους θα δοθούν κύπελλα.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook