Έως τώρα η πιο γρήγορη έκδοση του C30 είναι αυτή με τον κινητήρα των 2,5 λίτρων που αποδίδει 230 ίππους. Τώρα όμως η εταιρεία είναι ένα στάδιο πριν την εξέλιξη μιας ακόμη πιο δυνατής όσο και «στημένης» έκδοσης σε συνεργασία με το αγωνιστικό τμήμα Polestar, και την ιπποδύναμη να αγγίζει έως και τους 400 ίππους!

To τμήμα Polestar δεν είναι άλλο από την ομάδα που προετοιμάζει τις αγωνιστικές εκδόσεις των C30 που παίρνουν μέρος τόσο στο Σκανδιναβικό, όσο και στο πρωτάθλημα World Touring Car Championship (WTCC). Έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι η σουηδική εταιρεία έχει σκοπό να κατασκευάσει μια περιορισμένης παραγωγής (μόλις 500 αντίτυπα) έκδοση σε συνεργασία με την Polestar, της οποίας η τιμή στη Μεγάλη Βρετανία θα ξεκινά από τις 50.000 λίρες (όσο κοστίζει εκεί μια BMW M3).

Η Volvo μπορεί να μην έχει ανακοινώσει ακόμη επίσημα τα τεχνικά του στοιχεία, όμως σε κάθε περίπτωση να θυμίσουμε ότι το πρωτότυπο απέδιδε 400 ίππους, χρησιμοποιούσε σύστημα τετρακίνησης, καθώς και σύστημα πέδησης της Brembo. Στο σχετικό βίντεο που παραθέτουμε μπορείτε να δείτε το C30 Polestar Concept.




autotriti

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook