Χρέος, ύψους 3.600.000 ευρώ, το οποίο αφορά σε τέλη ηλεκτροδότησης της χερσαίας ζώνης της παραλιακής λεωφόρου του Ηρακλείου, βεβαίωσε η Δημοτική Αρχή στον ΟΛΗ.

Το συγκεκριμένο χρέος, που αφορά τα έτη 2009-2014, άναψε φωτιές στο Δημοτικό Συμβούλιο, με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΛΗ, Γιάννη Μπρα, απευθυνόμενος στον Δήμαρχο Βασίλη Λαμπρινό, κατά την διάρκεια του χθεσινού Δημοτικού Συμβουλίου,  να λέει «θέσατε το λιμάνι του Ηρακλείου, υπό ομηρία» και τον δήμαρχο να του απαντάει «Δεν είναι στις προθέσεις της Δημοτικής Αρχής να εισπράξει τα χρήματα»

Το πρώτο ραβασάκι στον ΟΛΗ ύψους 1.850.000 ευρώ έχει ήδη σταλεί από τον προηγούμενο μήνα και σύμφωνα με εκπροσώπους του ΟΛΗ η δημοτική αρχή δέσμευσε όλους τους λογαριασμούς του Οργανισμού!

Χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο κος Μπρας έθεσε το θέμα υπό συζήτηση,  προκαλώντας ποικίλες αντιδράσεις.

Μάλιστα, ο κ. Μπρας αρνήθηκε το χρέος ισχυριζόμενος ότι αυτές είναι εγκαταστάσεις  που δεν τις λειτουργεί ο δήμος και έτσι δεν μπορεί και να τις χρεώνει!

Παράλληλα, ο κος Μπρας κάλεσε τον Δήμαρχο να προβεί άμεσα στις κατάλληλες ενέργειες προτού  είναι αργά. “Κινδυνεύει όλο το λιμάνι” τόνισε ο κ. Μπρας.

Ο δήμαρχος Ηρακλείου κ. Λαμπρινός, δεσμεύτηκε  ότι θα κάνει τα πάντα προκειμένου να βρεθεί μια λύση για το χρέος.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook