Αμερικανικό εφετείο διέταξε σήμερα την κυβέρνηση του Aμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα να άρει την απαγόρευση που δεν επιτρέπει στους ομοφυλόφιλους άνδρες και γυναίκες να υπηρετούν ανοιχτά στον αμερικανικό στρατό.  Το εφετείο ήρε την αναστολή της εφαρμογής της απόφασης ενός δικαστηρίου χαμηλότερου βαθμού το οποίο είχε κρίνει την πολιτική που είναι γνωστή ως \”Μη ρωτάτε, μην αποκαλύπτετε\”, αντισυνταγματική.

Ο Ομπάμα υπέγραψε πέρυσι έναν νόμο ορόσημο με τον οποίο πλέον επιτρέπεται για πρώτη φορά στους ομοφυλόφιλους άνδες και γυναίκες να υπηρετούν ανοιχτά στον αμερικανικό στρατό. Το Πεντάγωνο αυτή τη στιγμή συντάσσει τους κανόνες για τη νέα αυτή πολιτική. Ομοσπονδιακό δικαστήριο της Καλιφόρνιας είχε κρίνει ότι η τακτική αυτή, που υιοθετήθηκε το 1993, παραβιάζει το σύνταγμα των ΗΠΑ, όμως το εφετείο είναι αναστείλει την εφαρμογή της απόφασης αυτής καθώς αναμενόταν να επανεξεταστεί.

Από το 1993 οπότε η απαγόρευση αυτή είχε γίνει επίσημη πολιτική του στρατού εκτιμάται ότι 13.000 άνθρωποι έχουν εκδιωχθεί από τις ένοπλες δυνάμεις επειδή παραβίασαν τους κανονισμούς.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook