Τουλάχιστον 250 αντιφρονούντες, ανάμεσά τους και πολλοί δημοσιογράφοι, συνελήφθησαν σήμερα στη Λευκορωσία επειδή συμμετείχαν σε διαδηλώσεις που οργανώθηκαν μέσω του ίντερνετ, όπως ανακοίνωσε η οργάνωση υπεράσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων Vyasna.

Μία διαδικτυακή ομάδα που αντιτίθεται στο καθεστώς του προέδρου Αλεξάντρ Λουκασένκο, η «Επανάσταση μέσω των κοινωνικών δικτύων», είχε καλέσει σε συγκεντρώσεις σε εννέα περιοχές του Μινσκ «για να γνωριστούμε».

 Η ομάδα είχε καλέσει να πραγματοποιηθούν παρόμοιες συγκεντρώσεις και σε άλλες πόλεις της Λευκορωσίας.

 Αυτές οι συγκεντρώσεις \”σιωπηλής διαμαρτυρίας\” ήταν οι έκτες που οργανώνονταν μέσω του διαδικτύου από τον προηγούμενο μήνα.

Ο Οργανισμός Ασφάλειας και Συνεργασίας στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) διαμαρτυρήθηκε χθες Τρίτη για τα μέτρα καταστολής που χρησιμοποιεί το καθεστώς της Λευκορωσίας εναντίον των πολιτών που διαδηλώνουν ειρηνικά και ζήτησε από το Μινσκ να τους απελευθερώσει.

Περίπου 400 άνθρωποι είχαν συλληφθεί την Κυριακή σε όλη τη χώρα επειδή συμμετείχαν σε διαδηλώσεις εναντίον της κυβέρνησης που διοργανώθηκαν μέσω των ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook