Το έχουμε γράψει πολλές φορές από αυτές εδώ τις σελίδες και έχουμε περιγράψει με τον πιο γλαφυρό τρόπο την κατάσταση με τους άστεγους στην πόλη των Χανίων.

Κανείς όμως δεν φαίνεται να μπορεί να δώσει λύση σε αυτό το πρόβλημα, παρότι η Δημοτική Αρχή προεκλογικά είχε πολύ ψηλά στο πρόγραμμα και τις υποσχέσεις της το θέμα της κοινωνικής πολιτικής κλπ κλπ…  

Τώρα θα μου πεις εσύ.. «θυμάσαι ακόμα τι έλεγε ο Δήμαρχος προεκλογικά;»

Ναι και βέβαια θυμάμαι και όχι μόνο θυμάμαι, αλλά έχω κρατήσει και αρχείο και πρέπει επιτέλους να σταματήσει αυτό που συμβαίνει σε αυτήν την χώρα, που άλλα μας λένε οι πολιτικοί προεκλογικά και άλλα πράττουν.

Θα μου πεις οι συνθήκες αλλάζουν, τα οικονομικά δεδομένα δυσχεραίνουν και άλλα τέτοια.

Ναι ισχύει αυτό, αλλά όταν τα έλεγες προεκλογικά δεν τα είχες προβλέψει; Αν δεν τα είχες προβλέψει τότε δεν κάνεις για αυτήν την δουλειά. Αν τα ήξερες και μας είπες άλλα, τότε πάλι δεν κάνεις για αυτήν την δουλειά.  

Ωστόσο όμως χρήματα για μία πανάκριβη βιβλιοθήκη υπάρχουν, την ώρα που υπάρχει μία αρκετά καλή βιβλιοθήκη στην πόλη. 

Χρήματα για να φτιαχτεί ξενώνας για τους άστεγους δεν υπάρχουν; 

Και δεν θα ήθελα να ακούσω κάποιον να αναφέρει ότι ασχολούμαστε πάλι με το θέμα της νέας βιβλιοθήκης, γιατί είναι το μόνο «θορυβώδες» έργο  που έχει ξεκινήσει η δημοτική αρχή από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων της και αυτό με πολλές διαμαρτυρίες, και με πολλούς ψιθύρους, χωρίς να έχει ιδιαίτερη αποδοχή από το κοινό.

Και αν δεν υπάρχουν χρήματα από κρατικές χρηματοδοτήσεις, τότε θα πρέπει η δημοτική αρχή να βάλει το χέρι στην τσέπη, να βάλει «χέρι» στα ταμειακά διαθέσιμα (έχουμε, δεν έχουμε;) και να δει πως θα λύσει το θέμα των αστέγων στην πόλη. 

Γιατί μία ανθρώπινη ζωή δεν αξίζει όσο όλα τα χρήματα του πλανήτη και είναι πραγματικά άδικο να υπάρχουν συνάνθρωποι μας εκεί έξω και να μην μπορεί κανείς από τους αρμοδίους να τους βοηθήσει.  

Έρχονται Χριστούγεννα, έρχονται δύσκολες και κρύες ημέρες του χειμώνα και πρέπει Δήμαρχε να κοιτάξει κάποιος αυτούς τους ανθρώπους. 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook