Τουλάχιστον 31 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα το πρωί στη βόρεια Ινδία κατά τη σύγκρουση αμαξοστοιχίας με λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν καλεσμένοι σε ένα γάμο, μετέδωσαν τα ινδικά μέσα ενημέρωσης. Το δυστύχημα σημειώθηκε στην περιοχή Κανσιράμ Ναγκάρ στο κρατίδιο Ουτάρ Πραντές, σχεδόν 170 χλμ. νοτιο-ανατολικά της πρωτεύουσας Νέο Δελχί, σύμφωνα με τα τηλεοπτικά δίκτυα.

Το τηλεοπτικό δίκτυο NDTV έδειξε εικόνες με αστυνομικούς να μεταφέρουν πτώματα που ανέσυραν από τα συντρίμμια που είχαν καλύψει τις σιδηροδρομικές γραμμές. Το λεωφορείο παρασύρθηκε από την αμαξοστοιχία σε σημείο αφύλακτης διάβασης.

Συνολικά 33 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 17 τραυματίστηκαν, σύμφωνα με το ινδικό πρακτορείο ειδήσεων ΡΤΙ, που επικαλείται πηγές των σιδηροδρόμων. Ένα άλλο ειδησεογραφικό πρακτορείο, το UNI, κάνει λόγο για 31 πτώματα που ανασύρθηκαν από μια μάζα από σίδερα και λαμαρίνες.

Οι επιχειρήσεις διάσωσης συνεχίζονται, σύμφωνα με τοπικό εκπρόσωπο τον οποίο επικαλείται το UNI, ενώ υπάρχουν φόβοι πως ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί.

Το σιδηροδρομικό δίκτυο, τη διαχείριση του οποίου έχει το κράτος, μεταφέρει καθημερινά 18,5 εκατομμύρια ανθρώπους στην Ινδία ενώ παραμένει το κύριο μέσο μεταφοράς μεγάλων αποστάσεων σε αυτή την τεράστια χώρα.

Κάθε χρόνο καταγράφονται σχεδόν 300 σιδηροδρομικά ατυχήματα με μερικές φορές εκατοντάδες νεκρούς.

Τον Μάιο του 2010 σχεδόν 150 άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τον εκτροχιασμό αμαξοστοιχίας που εκτελούσε το δρομολόγιο Καλκούτα – Βομβάη, που σφήνωσε σε εμπορική αμαξοστοιχία, μια καταστροφή που αποδόθηκε από την αστυνομία σε δολιοφθορά μαοϊστών ανταρτών.

Τον περασμένο Ιούλιο τουλάχιστον 60 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 100 τραυματίστηκαν κατά τη σύγκρουση δύο τρένων στην ανατολική Ινδία.

Το χειρότερο δυστύχημα ήταν το 1981 στο ανατολικό κρατίδιο Μπιχάρ όπου μια αμαξοστοιχία εκτροχιάστηκε και έπεσε σε ρέμα, σκοτώνοντας 800 ανθρώπους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook