Το flashnews.gr μέσα από εκτενή ρεπορτάζ έχει αναδείξει και έχει φέρει στο φως της δημοσιότητας το πρόβλημα των τραγικών ελλείψεων φαρμάκων το οποίο έχει λάβει απρόβλεπτες διαστάσεις στην Κρήτη.

Τις τελευταίες ημέρες το φαινόμενο έχει οξυνθεί και οι φαρμακοποιοί έχουν σηκώσει τα χέρια ψηλά. Οι ελλείψεις εστιάζονται κυρίως σε σκευάσματα για καρδιοπάθειες, σε αντιβιοτικά, σε εμβόλια ακόμα και σε φάρμακα που αφορούν ψυχιατρικές παθήσεις. Παρά το γεγονός ότι έχει ήδη ενημερωθεί ο εθνικός οργανισμός φαρμάκων οριστική λύση δεν έχει δοθεί κάτι το οποίο έχει ως αποτέλεσμα ασθενείς και ασφαλισμένοι να περιπλανώνται από φαρμακείο σε φαρμακείο για να βρουν το απαραίτητο για την υγεία τους σκεύασμα.

Τα ράφια των φαρμακείων αδειάζουν και σε μικρό χρονικό διάστημα από σήμερα οι πολίτες δεν θα έχουν την δυνατότητα να προηθευτούν ούτε τα βασικά. ” Οι ελλείψεις φαρμάκων συνεχίζονται και είναι κάτι που μας προβληματίζει. Από την πλευρά μας οι φαρμακοποιοί καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να εξυπηρετήσουμε τους ασθενείς”, τονίζει ο πρόεδρος του φαρμακευτικού συλλόγου Ηρακλείου Γιάννης Τσικανδυλάκης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook