Με την κοινοβουλευτική μάχη σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών κορυφώνεται σήμερα η συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2016 στη Βουλήμε την ψηφοφορία το βράδυ του Σαββάτου.

Η πενθήμερη συζήτηση του προϋπολογισμού χαρακτηρίσθηκε από χαμηλούς τόνους κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, η οποία πιθανότατα θα «σπάσει» σήμερα με τους πολιτικούς αρχηγούς να ανεβάζουν  σε εύλογα επίπεδα το πολιτικό θερμόμετρο.

Στον υποτονικό χαρακτήρα της συζήτησης συνέβαλαν μέχρι στιγμής τα μέγιστα και οι εσωκομματικές διεργασίες στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την ανάδειξη νέου αρχηγού, οι οποίες κράτησαν σε «χαμηλές πτήσεις» τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, ενώ από την άλλη πλευρά οι βουλευτές της συμπολίτευσης βρέθηκαν στη θέση να «υπερασπίζονται» έναν μνημονιακό προϋπολογισμό, γεγονός που επίσης χαμήλωσε τους τόνους.

Το ενδιαφέρον θα εστιαστεί στην ομιλία του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου αλλά και στην τοποθέτηση του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη.

Το απόγευμα αναμένεται να διασταυρώσουν τα ξίφη τους οι πολιτικοί αρχηγοί με την κοινοβουλευτική διαδικασία να ολοκληρώνεται με την ομιλία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.

Η ψηφοφορία θα ξεκινήσει τα μεσάνυχτα και όπως έχει διαφανεί ο προϋπολογισμός θα υπερψηφιστεί μόνο από τους 153 βουλευτές της κυβέρνησης χωρίς απώλειες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook