«Ό,τι κάνει το Κοινοβούλιο, το αναιρούν οι δρόμοι» φώναξαν χθες Σάββατο οι Βρετανοί φοιτητές διαδηλώνοντας για άλλη μία φορά εναντίον του τριπλασιασμού των διδάκτρων στα πανεπιστήμια.

Οι πορείες, στο Λονδίνο και στο Μάντσεστερ κύλησαν ως επί το πλείστον ειρηνικά, σε αντίθεση με τις πρωτοφανείς, για τη Βρετανία, ταραχές των τελευταίων φοιτητικών διαδηλώσεων στο τέλος του Δεκεμβρίου.

Στο Λονδίνο, περίπου 3.000 φοιτητές διαδήλωσαν στους δρόμους της βρετανικής πρωτεύουσας, χωρίς να υπάρξουν σημαντικά επεισόδια.

Στο τέλος της μάλιστα, η πορεία κατευθύνθηκε μπροστά στην πρεσβεία της Αιγύπτου όπου βρισκόταν σε εξέλιξη συγκέντρωση εναντίον του Χόσνι Μουμπάρακ, φωνάζοντας «Λονδίνο-Κάιρο, ενωθείτε και αντισταθείτε».

Στην πορεία του Μάντσεστερ συμμετείχαν και τα εργατικά συνδικάτα, που διαμαρτυρήθηκαν για τα μέτρα αυστηρής λιτότητας της βρετανικής κυβέρνησης. Σύμφωνα με το Reuters, έξι άτομα συνελήφθησαν έπειτα από μικροσυμπλοκές με την αστυνομία.

H κυβέρνηση θα προχωρήσει σε περικοπές ύψους σχεδόν 3,4 δισ. ευρώ στη χρηματοδότηση των πανεπιστημίων, ως μέρος της πολιτικής της για μείωση του διογκωμένου βρετανικού ελλείμματος.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook