Στα νικηφόρα αποτελέσματα επέστρεψε το Ρέθυμνο Cretan Kings, που με… οδηγό τον Στόουν (23 πόντους) νίκησε στο κλειστό “Μελίνα Μερκούρη” την Καβάλα με σκορ 84-74.

Οι δύο ομάδες ήταν αρκετά εύστοχες στο πρώτο ημίχρονο και το σκορ με τη συμπλήρωση του 20λεπτου έφτασε στο 52-43. Στο δεύτερο ημίχρονο οι άμυνες είχαν τον… πρώτο λόγο και οι ομάδες δεν ήτα τόσο αποτελεσματικές, με το Ρέθυμνο να διατηρεί το προβάδισμα και να παίρνει τη σημαντική νίκη.

Η ενημέρωση του esake.gr για το παιχνίδι:

Το Ρέθυμνο Cretan Kings επέστρεψε στις νίκες καθώς επικράτησε της Καβάλας με 84-74 για την 9η αγωνιστική της Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Οι Κρητικοί βασίστηκαν στην παραγωγικότητα του 24χρονου Αμερικανού φόργουορντ Τάιλερ Στόουν που σημείωσε 23 πόντους.

Τα υψηλά ποσοστά ευστοχίας και για τις δύο ομάδες ήταν το κύριο χαρακτηριστικό του πρώτου μέρους. Στο πρώτο δεκάλεπτο, οι δύο ομάδες βάδιζαν χέρι-χέρι στο σκορ. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 11-12 μετά τη συμπλήρωση τεσσάρων λεπτών αγώνα ενώ στο τέλος της περιόδου το σκορ ήταν 28-28. Οι γηπεδούχοι είχαν 9/12 προσπάθειες δύο πόντων και οι φιλοξενούμενοι 4/6 τρίποντα.

Η Καβάλα ξεκίνησε με 0-5 σερί στη δεύτερη περίοδο και λίγο πριν τη συμπλήρωση δύο λεπτών προηγήθηκε με 28-33. Εκεί όμως ήρθε η αντίδραση των γηπεδούχων. Ο Χάροου που σημείωσε εννιά πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο δεν ήταν το ίδιο ζεστός σε αντίθεση με τον Σάφτενααρ. Οι γηπεδούχοι έκαναν 11-0 σερί και προηγήθηκε με 39-33 λίγο πριν συμπληρωθεί το πρώτο πεντάλεπτο. Αυτή η διαφορά παρέμεινε έως το τέλος του ημιχρόνου (52-43) καθώς μετά ανέλαβε δράση ο Στόουν που είχε 14 πόντους στο πρώτο μέρος. Για την Καβάλα, ο Χρήστος Ταπούτος με 17 πόντους και ο Κοστόφ με εννιά ήταν πιο αξιόπιστες λύσεις.

Ο ρυθμός του αγώνα μειώθηκε στο δεύτερο ημίχρονο, οι δύο ομάδες δεν ήταν το ίδιο αποτελεσματικές στα σουτ, οι άμυνες είχαν τον πρώτο λόγο. Οι γηπεδούχοι διατήρησαν το προβάδισμα με πρωταγωνιστή τον Στόουν, προηγήθηκαν με διαφορά 13 πόντων (60-47) λίγο μετά τη συμπλήρωση τεσσάρων λεπτών στο τρίτο δεκάλεπτο. Η Καβάλα δεν είχε τον κατάλληλο τρόπο αντίδρασης και στο τέλος της περιόδου το σκορ ήταν 66-52.

Στην τελευταία περίοδο δεν άλλαξαν τα δεδομένα του αγώνα. Υπό την έννοια ότι το Ρέθυμνο Cretan Kings διατήρησε τον έλεγχο του ρυθμού μέσα από την άμυνά του (76-65, 37’). Εκεί η Καβάλα έκανε την τελευταία προσπάθειά της για να επιστρέψει στη διεκδίκηση της νίκης. Η ομάδα του Στιβ Γιατζόγλου μείωσε έως και στα επίπεδα των επτά πόντων (76-69) έπειτα από δύο ελεύθερες βολές από τον Χρήστο Ταπούτο, αλλά ένα έμμεσο τρίποντο από τον Στόουν (79-69) έδωσε στους γηπεδούχους αέρα 10 πόντων με την είσοδο του αγώνα στα τελευταία δύο λεπτά.

 Τα δεκάλεπτα: 28-28, 52-43, 66-52, 84-74.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook