Εκρηκτικές διαστάσεις λαμβάνει η υπόθεση των υποκλοπών από τη News of the World, προκαλώντας τριγμούς στην... αυτοκρατορία του Ρούπερτ Μέρντοχ και απειλώντας να εκθέσει ακόμα και το Βρετανό πρωθυπουργό, Ντέιβιντ Κάμερον.

Πριν κοπάσει το σκάνδαλο για την υποκλοπή τηλεφωνικών μηνυμάτων 13χρονης μαθήτριας που απήχθη και δολοφονήθηκε το 2002, νέα στοιχεία αποκαλύπτουν ότι η βρετανική εφημερίδα υπέκλεψε τηλεφωνικές συνομιλίες οικογενειών των θυμάτων των τρομοκρατικών επιθέσεων της 7ης Ιουλίου του 2005.

Έρευνα
Κατεπείγουσα έρευνα για τις υποκλοπές ζήτησε ο Κάμερον, ο οποίος πάντως είχε βρεθεί πρόσφατα στη δίνη του «κυκλώνα» όταν προσέλαβε τον πρώην εκδότη της News of the World, Αντι Κούλσον ως υπεύθυνο επικοινωνίας. Ο Κάμερον διατηρεί φιλικές σχέσεις και με τη διευθύντρια του ομίλου και έμπιστη του Μέρντοχ, Ρεμπέκα Μπρουκς -την κεφαλή της οποίας ζητούν επί πίνακι πολιτικοί και πολίτες.

Χθες το βράδυ αναμενόταν η συνεδρίαση κοινοβουλευτικής επιτροπής, η οποία δεν αποκλειόταν να ζητήσει εθνικό μποϊκοτάζ της εφημερίδας έως ότου παραιτηθεί η Μπρουκς. Αλλά και εκατοντάδες πολίτες «βομβαρδίζουν» το Ιnternet, απαιτώντας μποϊκοτάζ. Μήνυμα που βρίσκει αποδέκτες σε εταιρείες-κολοσσούς (όπως η Ford, η Halifax, η Virgin Holidaes) που αποσύρουν τις διαφημίσεις τους από τη News of the World -τουλάχιστον μέχρι νεωτέρας.