Η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την έκρηξη νωρίτερα σήμερα που στοίχισε τη ζωή του κυβερνήτη του Αντεν, στρατηγού Τζααφάρ Μοχάμεντ Σάαντ.

Σε ανακοίνωσή της, η οργάνωση αναφέρει ότι πυροδότησε αυτοκίνητο γεμάτο από εκρηκτικά, την ώρα που η αυτοκινητοπομπή του Τζααφάρ Μοχάμεντ Σάαντ διέσχιζε μια δυτική συνοικία του Άντεν.

Σε σύντομη ανακοίνωσή του, την οποία μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Saba, ο αρχηγός των δυνάμεων ασφαλείας στο Αντεν, στρατηγός Μοχάμεντ Μουσάντ, επιβεβαίωσε το θάνατο του κυβερνήτη και αρκετών από τους σωματοφύλακές του κάνοντας λόγο για επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο, χωρίς να διευκρινίσει τον ακριβή αριθμό των θυμάτων.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, δύο από τους σωματοφύλακες σκοτώθηκαν στην έκρηξη που προκλήθηκε από τηλεχειριστήριο από απόσταση. Ο τύχη του σοφέρ παραμένει άγνωστη.

Εικόνες που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν ένα αυτοκίνητο να φλέγεται, εντελώς κατεστραμμένο.

Η κατάσταση είναι πολύ τεταμένη στο Ταουάχι, προπύργιο των τζιχαντιστών, όπου χθες ξέσπασαν συγκρούσεις μεταξύ μαχητών της Αλ Κάιντα και μελών της στρατιωτικής αστυνομίας, σύμφωνα με τους κατοίκους.

Χθες επίσης, ο πρόεδρος του αρμόδιου δικαστηρίου για υποθέσεις τρομοκρατίας, ο Μόχσεν Μοχάμεντ Αλουάν και τέσσερις από τους σωματοφύλακές του που επέβαιναν σε αυτοκίνητο το οποίο κατευθυνόταν στη συνοικία Αλ-Μανσούρα του Άντεν σκοτώθηκαν από ενόπλους, σύμφωνα με πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας.

Η ίδια πηγή είπε ότι αξιωματικός της αστυνομίας, ο συνταγματάρχης Αλί Αχμεντ αλ-Χαντέρ, σκοτώθηκε επίσης στο Άντεν από ενόπλους.

Για τις επιθέσεις αυτές δεν έχει γίνει ανάληψη ευθύνης.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, η σύγκρουση στην Υεμένη μεταξύ των πιστών δυνάμεων στον πρόεδρο Αμπντ Ράμπο Μανσούρ Χάντι που υποστηρίζονται από τον υπό το Ριάντ συνασπισμό και των φιλοϊρανών σιιτών ανταρτών Χούτι έχει στοιχίσει τη ζωή σε 5.700 και πλέον ανθρώπους, εκ των οποίων σχεδόν οι μισοί ήταν άμαχοι από τα τέλη Μαρτίου, με την επέμβαση στην χώρα του αραβικού συνασπισμού υπό την Σαουδική Αραβία, γειτονική χώρα της Υεμένης.

Στις 6 Οκτωβρίου, η τζιχαντιστές του ΙΚ, που ανταγωνίζονται με την Αλ Κάιντα στην Υεμένη, ανέλαβαν την ευθύνη για μια αιματηρή επίθεση κατά της προσωρινής έδρας της κυβέρνησης στο Άντεν και θέσεων του αραβικού συνασπισμού.

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook