Η βρετανική επιτροπή για την αντιμετώπιση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης συνεδρίασε σήμερα αφού οι παρατεταμένες σφοδρές βροχοπτώσεις προκάλεσαν εκτεταμένες πλημμύρες στη βοειοδυτική Αγγλία και υποχρέωσαν τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης να απομακρύνουν κατοίκους από τα σπίτια τους.

Η συνεδρίαση συνεκλήθη αφού καταιγίδες έπληξαν τη χώρα στη διάρκεια της νύκτας, προκαλώντας τον θάνατο ενός άνδρα και αφήνοντας εκατοντάδες σπίτια πλημμυρισμένα και χωρίς ηλεκτρικό. Η αστυνομία έκανε λόγο για μείζον συμβάν και μέλη της ακτοφυλακής συμμετείχαν στη διάσωση κατοίκων σε πλημμυρισμένες περιοχές.

Η υπουργός Περιβάλλοντος Ελίζαμπετ Τρας δήλωσε ότι η κυβερνητική επιτροπή συνεκλήθη για να “προβεί επειγόντως σε εκτίμηση του μεγέθους των πλημμυρών και να εξασφαλίσει ότι η αντιμετώπισή τους θα είναι συντονισμένη και αποτελεσματική και θα παρασχεθεί βοήθεια στους πληγέντες το συντομότερο δυνατό”.

Η αστυνομία ανακοίνωσε πως πιστεύει ότι ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του στο Λονδίνο, το οποίο επλήγη από ισχυρούς ανέμους, όταν ριπή ανέμου τον έριξε πάνω σ’ ένα λεωφορείο που ήταν εν κινήσει. Δεν υπάρχουν άλλες πληροφορίες για θανάτους ή τραυματισμούς.

Η Βρετανία έχει πληγεί τα τελευταία χρόνια από αρκετές σοβαρές πλημμύρες. Το 2014 πολλές χιλιάδες στρέμματα αγροτικής γης στο νότο της χώρας έμειναν πλημμυρισμένα για εβδομάδες ενώ οι βορειοδυτικές περιοχές είχαν πληγεί από σοβαρές πλημμύρες τόσο το 2009 όσο και το 2005.

Ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον ανακοίνωσε μέσω του Twitter πως ο στρατός έχει κινητοποιηθεί για να βοηθήσει τους πληγέντες.

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook