Το πέρασμα του φαραγγιού του Δίκταμου συνδιοργανώνουν ο δήμος Χανίων και ο δήμος Αποκόρωνα. Όπως δήλωσαν τόσο ο δήμαρχος Χανίων Μανόλης Σκουλάκης και ο δήμαρχος Αποκόρωνα Γρηγόρης  Μαρκάκης   η πρωτοβουλία στόχο έχει την ανάδειξη της ευρύτερης περιοχής, αλλά και την προβολή εναλλακτικών μορφών τουρισμού, όπως ο φυσιολατρικός  τουρισμός.

Ο κ. Σκουλάκης σημείωσε ότι  το φαράγγι του Δίκταμού,  είναι μια εξαιρετικού κάλους περιοχή, και γι αυτό ο δήμαρχος Χανίων κάλεσε όσους το επιθυμούν να βρίσκονται στις 7:30 το πρωί της Κυριακής στην είσοδο του φαραγγιού στο ομώνυμο χωριό Φαράγγι, στην περιοχή του Στύλου.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Αποκόρωνα κάλεσε \”όσους το επιθυμούν, να περπατήσουν μαζί μας το Φαράγγι του Δίκταμου , προκειμένου να θαυμάσουν από κοντά μια πολύ όμορφη περιοχή για την οποία τώρα ξεκινάει μια προσπάθεια ανάδειξης της.\”

Σημειώνεται ότι η διαδρομή είναι 5 χιλιόμετρα, και απαιτούνται περίπου τρεις ώρες σε κάποιον  για να τη διανύσει,  ενώ δεν χαρακτηρίζεται δύσβατη. Στην όλη προσπάθεια θα συμμετέχει  και ο Ορειβατικός Σύλλογος Χανίων.

Όλοι οι παραβρισκόμενοι, ευχαρίστησαν τέλος τους Συλλόγους που βοηθούν στην πραγματοποίηση της εκδρομής (Πολιτιστικός Σύλλογος Κατοχωρίου Κεραμειών, Ορειβατικός Σύλλογος Χανίων).

Στο Κατοχώρι Κεραμειών, θα γίνει υποδοχή από τον Πολιτιστικό Σύλλογο του χωριού.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook