Νέα σύσκεψη του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF) πραγματοποιείται σήμερα στη Ρώμη αναφορικά με τη συμμετοχή των διωτών πιστωτών στο νέο μηχανισμό χρηματοδότησης της Ελλάδας. Στη συνάντηση θα συμμετάσχει, ο Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) Πέτρος Χριστοδούλου.

Στο επίκεντρο της συνάντησης θα βρεθούν τρεις προτάσεις για την εμπλοκή των ιδιωτών στο πακέτο βοήθειας.

Πρόκειται για το γαλλικό σχέδιο για μετακύλιση των ομολόγων, το γερμανικό σχέδιο για ανταλλαγή ομολόγων και την πρόταση του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου για την επαναγορά χρέους. Αναφορικά με τη γαλλική πρόταση κατά την συνάντηση τραπεζών και ασφαλιστικών εταιρειών στο Παρίσι την Τετάρτη, συζητήθηκε μια νέα εκδοχή για την εθελοντική μετακύλιση του ελληνικού χρέους, με επανεπένδυση του 70% από τα ελληνικά ομόλογα που θα λήξουν έως τα μέσα του 2014 και μείωση του επιτοκίου.

Ο κ. Χριστοδούλου, σύμφωνα με τα «Νέα» θα παρουσιάσει τις απόψεις της κυβέρνησης επί των εν λόγω προτάσεων και θα έχει συναντήσεις με ανώτατα τραπεζικά στελέχη.

Της σημερινής συνάντησης θα προεδρεύσει ο Γενικός Διευθυντής του ιταλικού υπουργείου Οικονομικών Βιτόριο Γκρίλι, με την ιδιότητά του προέδρου της Οικονομικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στη σύσκεψη θα μετάσχει ο επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου Τσάρλς Νταλλάρα, ο οποίος την Τετάρτη πρότεινε τη σύσταση ενός fund με κεφάλαια 50 δισ. ευρώ με τα οποία θα μπορούσε επαναγοράσει από τη δευτερογενή αγορά ελληνικά ομόλογα.

tvxs.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook