Τελευταία ενημέρωση 10:19

Δεν έφτανε το ότι  φέτος  έφτασε ο Δεκέμβριος για να δουν οι αγρότες την πρώτη δόση της βασικής ενιαίας ενίσχυσης,  ήρθε και η επόμενη ημέρα για να καταδείξει ένα απόλυτο μπάχαλο στην διαχείριση του σοβαρότατου αυτού θέματος από τους αρμοδίους, πρωτίστως του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Χιλιάδες είναι οι δικαιούχοι αγρότες που ενώ περίμεναν πως και πώς να δούν τα χρήματά τους στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, δεν εισέπραξαν ούτε σεντ, μένοντας με την απορία. Γιατί;

Χθες στο Flashnews.gr δημοσιεύθηκε άρθρο σχετικά με τις κατηγορίες εκείνων των αγροτών που έμειναν εκτός «νυμφώνος» φέτος, είτε μόνιμα, είτε προσωρινά.

Σήμερα και μετά απο τις αντιδράσεις, απο το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης δόθηκε στην δημοσιότητα ένα “Άτυπο ενημερωτικό σημείωμα για τις ενισχύσεις των αγροτών” με το οποίο δίδονται διευκρινήσεις.

Όμως δεν έπρεπε να έχει υπάρξει έγκαιρα συγκεκριμένη ενημέρωση για αυτές τις κατηγορίες, έτσι ώστε να μην μείνουν στον  «αέρα» , λίγο πριν τα Χριστούγεννα, 150.000 αγρότες που κατέθεσαν αιτήσεις για την ενιαία ενίσχυση;

Επιπλέον υπάρχουν και χιλιάδες ακόμη αγρότες που κόντεψαν να πάθουν εγκεφαλικό μόλις είδαν τα χρήματα που είχαν πιστωθεί στους λογαριασμούς τους.

Χαρακτηριστική του μεγέθους του προβλήματος, είναι  και η ανάρτηση στον λογαριασμό της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης της πρώην αντιπροέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ Δήμητρας Χαλικιά, η οποία σήμερα είναι Γενική Γραμματέας Διαχείρισης Κοινοτικών και άλλων Πόρων στο Υπουργείο Εργασίας.

Όλη η ανάρτηση έχει ως εξής:

 «Μοιράστηκαν τα νέα δικαιώματα για την νέα ΚΑΠ απο τον ΟΠΕΚΕΠΕ.
”παρουσιάστηκαν” πολλά μα πάρα πολλά προβλήματα σε ΟΛΗ την ύπαιθρο . Δίνω κάποια παραδείγματα : ΝΕΟΣ κτηνοτρόφος με 475 ζωικές μονάδες λαμβάνει 4.000 ευρώ. Παλαιότερος κτηνοτρόφος με 7 ζωικές μονάδες λαμβάνει 80.000 (ναι ογδόντα χιλιάδες ευρώ).
Τα ΚΕΦΑΛΙΑ ΤΩΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΤΟΥ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ;;;;;;;; ΠΟΤΕ ΕΤΡΕΞΑΝ ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΠΛΗΡΩΜΗ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ;;;;;;;; ΠΟΙΕΣ/ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΞΕΦΤΙΛΙΖΟΥΝ ΕΤΣΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΑΑΤ ;;;;;;;;
ΠΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΘΑ ΚΩΦΕΥΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ;;;;;;;;;;;;»

Μάλιστα κάτω από την ανάρτηση της κας Χαλικιά δημοσιεύθηκαν και αρκετά σχόλια όπως αυτά.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook