Με πρώτο στόχο την ορατή και σε 24ωρη βάση αστυνόμευση της υπαίθρου στην Κρήτη, αποφασίστηκε η εκπόνηση ενός σχεδίου βάση του οποίου η Κρήτη χωρίζεται σε ζώνες και η παρουσία αστυνομικών θα υπάρχει σε όλα τα χωριά.

Το πρωί στην διάρκεια σύσκεψης στο Ηράκλειο υπο την προεδρία του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Κρήτης κ.Παραβολιδάκη και με την συμμετοχή όλων των αστυνομικών διευθυντών και των διοικητών των τμημάτων, δόθηκαν οι οδηγίες για την εφαρμογή του νέου σχεδιασμού από την ερχόμενη Δευτέρα 11/7.

Όπως είπε ο κ.Παραβολιδάκης, αφού προχώρησε με ικανοποιητικά αποτελέσματα η αστυνόμευση στις πόλεις, τώρα θα δοθεί βάρος και στην ύπαιθρο.

Έτσι οι νομοί Χανίων, Ηρακλείου και Λασιθίου χωρίζονται σε έξη ζώνες αστυνόμευσης, ενώ ο νομός Ρεθύμνου σε πέντε ζώνες, καθώς η περιοχή του Μυλοπόταμου συνεχίζει να διατηρεί μια «αυτονομία» στην αστυνόμευσή της.

Σύμφωνα με τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Κρήτης οι αστυνομικοί που θα αναλάβουν κάθε τομέα θα έχουν προσωπική παρουσία σε κάθε χωριό ανα τακτά χρονικά διαστήματα, συζητώντας με τους κατοίκους και καταγράφοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Οι περιπολίες αυτές θα έχουν καθαρά προληπτικό χαρακτήρα και όπως είπε χαρακτηριστικά, ο κ.Παραβολιδάκης οι αστυνομικοί που θα καθοριστούν για κάθε τομέα θα πιάσουν δουλειά από την ερχόμενη Δευτέρα.

Στο μεταξύ στην διάρκεια της σύσκεψης τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. απασχόλησε και το θέμα των επιθέσεων κατά πολιτικών γραφείων κομμάτων και βουλευτών, κυρίως του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ.Παραβολιδάκης αφενός επεσήμανε πως θα αστυνομεύονται περισσότερο οι συγκεκριμένοι χώροι και αφετέρου τόνισε πως οι διαδηλωτές θα πρέπει να κατανοήσουν ότι είναι κάτι το τελείως διαφορετικό μια ειρηνική διαδήλωση διαμαρτυρίας από επιθέσεις και βανδαλισμούς.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook