Περισσότερες από 200 επιχειρήσεις και ερευνητικά κέντρα από την Ελλάδα, την Κύπρο, τη Σερβία, το Μαυροβούνιο, την Κροατία, την Ουγγαρία, τη Σλοβενία, τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη και τη Ρωσία αναμένεται να συμμετάσχουν στην επικείμενη Επιχειρηματική Αποστολή GO INTERNATIONAL, που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών και υλοποιείται από την Eurobank EFG, σε συνεργασία με τους 3 κύριους εξαγωγικούς φορείς της χώρας, τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Εξαγωγέων (ΠΣΕ), τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ) και τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων Κρήτης (ΣΕΚ).

Μετά την επιτυχημένη Επιχειρηματική Αποστολή στην Κύπρο τον περασμένο Φεβρουάριο, στο πλαίσιο της οποίας πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 1000 επιχειρηματικές συναντήσεις, μεγάλος αριθμός ελληνικών εξαγωγικών επιχειρήσεων έχει δηλώσει συμμετοχή για την Επιχειρηματική Αποστολή που θα πραγματοποιηθεί στο Βελιγράδι, στις 24 & 25 Οκτωβρίου. Οι συμμετοχές αφορούν περισσότερους από 10 κλάδους οικονομικής δραστηριότητας: Τρόφιμα – Ποτά, Ενέργεια, Ένδυση, Υπόδηση & Αξεσουάρ, Φαρμακευτικά προϊόντα & καλλυντικά, Χημικά-Χρώματα, Συστήματα ύδρευσης – άρδευσης & φίλτρα, Δομικά υλικά, μηχανές, Προϊόντα από ελαστικό, πλαστικές ύλες & σίδηρο, Καινοτόμα προϊόντα/υπηρεσίες υψηλής τεχνολογίας.

Οι εκπρόσωποι των ελληνικών και κυπριακών εξαγωγικών εταιρειών από τους παραπάνω κλάδους, που θα υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής ως τις 15 Ιουλίου, θα έχουν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν κατ’ ιδίαν προκαθορισμένες συναντήσεις σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους του ξενοδοχείου Hyatt Regency στο Βελιγράδι, με σημαντικούς εισαγωγείς από τη Ρωσία και έξι Βαλκανικές χώρες (Σερβία, Μαυροβούνιο, Σλοβενία, Κροατία, Βοσνία/Ερζεγοβίνη, Ουγγαρία) προκειμένου να προχωρήσουν σε άμεσες εμπορικές συμφωνίες.

Παράλληλα, η Αποστολή πλαισιώνεται το βράδυ της 24ης Οκτωβρίου από ενημερωτικό Forum, με θέμα: “Διμερές Εμπόριο Ελλάδας – Σερβίας & Περιφερειακές Επιχειρηματικές Συνέργειες”, στο οποίο Ελλάδα και Σερβία θα εκπροσωπηθούν σε υπουργικό επίπεδο.

Συνολικά, ο αριθμός των συναντήσεων αναμένεται να ξεπεράσει τις 1000, καθώς σημαντικές ξένες εισαγωγικές επιχειρήσεις των «αγορών – στόχων» της αποστολής, έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον συμμετοχής. Σημαντικό ρόλο στην επιτυχία της διοργάνωσης έχει η ενεργοποίηση της Eurobank EFG A.D. Beograd, θυγατρικής Τράπεζας της Eurobank EFG στη Σερβία, μέσω της ενημέρωσης των εταιρικών πελατών της, για τις δυνατότητες ανάπτυξης συνεργασιών με ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις. Ανάλογες πρωτοβουλίες ενημέρωσης έχουν αναλάβει επίσης οι Οικονομικοί & Εμπορικοί Σύμβουλοι των ελληνικών διπλωματικών αποστολών, το Σερβικό Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο, καθώς και το Επιχειρηματικό Συμβούλιο Ελλάδος – Σερβίας προς τα μέλη τους.

Για τις υποβολές Αιτήσεων Συμμετοχής θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, με καταληκτική ημερομηνία την 15η Ιουλίου 2011.

Περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να απευθύνονται στον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Εξαγωγέων: email: [email protected], fax: 210- 5242568, τηλ. 210-5228925, www.pse.gr/gointernational.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook