Με 186 ψήφους υπέρ της πρότασης «Μένω στην Ελλάδα» και με 138 ψήφους υπέρ της πρότασης «φεύγω από την Ελλάδα» ολοκληρώθηκε το ντιμπέιτ που πραγματοποιήθηκε από τη Διεθνή οργάνωση intelligence squared στο Κέντρο Ελληνικού πολιτισμού.

Με τα επιχειρήματά τους οι τρείς από τους έξι ομιλητές της λογομαχίας έπεισαν το κοινό ότι σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύει η χώρα, οι νέοι με προσόντα και γνώσεις πρέπει να παραμείνουν στην Ελλάδα, ώστε να συνεισφέρουν στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ευημερία του τόπου και παράλληλα στην προσωπική τους ευημερία.

«Μένω δε σημαίνει ότι δε συμμετέχω στη Διεθνή δράση» είπε χαρακτηριστικά ο Απόστολος Δοξιάδης, μαθηματικός, σκηνοθέτης και συγγραφέας.

«Το ανήκειν είναι πιο σημαντικό για την ευτυχία» είπε ο Αρίστος Δοξιάδης και συμπλήρωσε ότι «όταν ζεις εκτός Ελλάδας δε μπορείς να συμμετέχεις και να κατανοήσεις όσα συμβαίνουν στον τόπο».

Στην αντίθετη πλευρά ο Στάθης Καλύβας, καθηγητής του Πανεπιστημίου του Γέιλ, ο οποίος τόνισε ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να κάνει πραγματικότητα τα όνειρα των νέων.

Τέλος, ο επιχειρηματίες Γρηγόρης Φαρμάκης ανέφερε ότι κάθε ελληνικός «πυρήνας» στο εξωτερικό είναι κέρδος για τη χώρα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook