Μετά από ένα συνεχόμενο ταξίδι 72 ωρών, έφτασαν το μεσημέρι στο Ενετικό λιμάνι των Χανίων, από την Θεσσαλονίκη, οι ιστιοπλόοι Ιορδάνης Πασχαλίδης και Κώστας Τριγκώνης.

Οι δύο αθλητές ξεκίνησαν από την Θεσσαλονίκη το μεσημέρι της Δευτέρας με σκάφος κατηγορίας Tornado και με στόχο να δοκιμάσουν τα όριά τους μέσα από ένα συνεχόμενο ταξίδι 540 μιλίων μέχρι το ενετικό λιμάνι των Χανίων.
\"\"

Η διαδρομή που ακολούθησαν ήταν :
Θεσσαλονίκη – Κυρά Παναγία – Σκύρος – Εύβοια – Άνδρος – Τήνος – Σύρος – Σεριφοπούλα – Κίμωλος – Μήλος – Χανιά.

Τους ιστιοπλόους συνόδευαν, για λόγους ασφαλείας, δύο φουσκωτά σκάφη της εταιρείας Skipper από τα Χανιά, ενώ η προσπάθεια υποστηρίχθηκε από την «Red bull” και μάλιστα όλη η διαδρομή μαγνητοσκοπηθηκε από συνεργείο, ώστε να γίνει παραγωγή ενός ντοκιμαντέρ το οποίο θα προβληθεί σε παγκόσμια τηλεοπτικά δίκτυα και στο διαδίκτυο.

\"\"

\"\"

Μάλιστα στο ντοκιμαντέρ θα υπάρχουν και πολλές εικόνες από την άφιξη των ιστιοπλόων στο ενετικό λιμάνι των Χανίων, αλλά και γενικότερα από την πόλη και ειδικά την παλιά πόλη των Χανίων, γεγονός που αναμένεται να συνεισφέρει κατά πολύ στην τουριστική προβολή.

\"\"

\"\"

\"\"

Tους δύο τολμηρούς ιστιοπλόους υποδέχθηκαν στο λιμάνι των Χανίων η υπεύθυνη τουριστικής προβολής του δήμου κα Μαρία Κοκκινάκη και ο πρόεδρος του Ιστιοπλοικού συλλόγου Χανίων κ. Μανώλης Μπαρμπόπουλος.

Πληροφορίες για τους αθλητές:

Ιορδάνης Πασχαλίδης:
Ξεκίνησε ιστιοπλοΐα το 1978 στον Ν.Α.Ο.Κ.Θ. Έχει κατακτήσει 11 Πανελλήνιους, 3 Βαλκανικούς, 4 Ευρωπαϊκoύς και 2 Παγκόσμιους Τίτλους.
Συμμετείχε στην Ολυμπιάδα της Αθηνάς το 2004, στην οποία κατέλαβε την 12η θέση στην κατηγόρια Καταμαράν (Τornado).
Συμμετείχε σε πέντε Ιστιοπλοϊκούς Μαραθώνιους για άτομα με ειδικές ανάγκες από το 2001 μέχρι και το 2006, με πλήρωμα το Χαράλαμπο Τοκατλίδη.

Κωνσταντίνος Τριγκώνης:
Ξεκίνησε την ιστιοπλοΐα σε ηλικία 9 ετών, στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Θεσσαλονίκης.
Το 1995 μεταγράφηκε στο Ναυτικό Όμιλο Θεσσαλονίκης, όπου ανήκει μέχρι σήμερα. Είναι επίτιμος αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού με τον βαθμό του Yποπλοιάρχου.
Έχει κατακτήσει 20 Εθνικούς, 3 Βαλκανικούς, 1 Μεσογειακό, 5 Ευρωπαϊκούς και 4 Παγκόσμιους Τίτλους στην κατηγορία 470 ανδρών και Tornado (Καταμαράν).
Συμμετείχε έως τώρα σε τέσσερις Ολυμπιάδες: Ατλάντα 1996, Σίδνεϊ 2000, Αθήνα 2004, Πεκίνο 2008. Από το 1995 έως το 2004 ήταν πάντα στο Τop 5 της παγκόσμιας κατάταξης. Είναι μόνιμο μέλος της Εθνικής ομάδας από το 1986.
Το 2001 ψηφίστηκε από τους δημοσιογράφους της Θεσσαλονίκης ως ο καλύτερος αθλητής της πόλης.

Από το 2005 οι δύο αθλητές αγωνίζονται μαζί και κατακτούν συνεχώς θέσεις στο βάθρο Παγκόσμιων και Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων με πιο πρόσφατες τις επιτυχίες τους το 2010, το ασημένιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και το πρόσφατο χρυσό (το τρίτο σερί) στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Tornado στο Torbole (Lake Garda) της Ιταλίας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook