Ευρεία σύσκεψη για το συντονισμό του τριήμερου εορτασμού της Αγίας Μαρίνας στη Βόνη συγκάλεσε σήμερα ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας κ. Ζαχαρίας Καλογεράκης.

Ο εορτασμός της Αγίας Μαρίνας στο Μοναστήρι της Βόνης που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στις 15, 16 και 17 Ιουλίου αποτελεί θρησκευτικό γεγονός ευρείας κλίμακας και προσελκύει περισσότερους από 100.000 πιστούς, τόσο από την Κρήτη, όσο και από την υπόλοιπη Ελλάδα.

Στη σύσκεψη είχαν κληθεί και συμμετείχαν εκπρόσωποι από την Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου, την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ηρακλείου, το ΕΚΑΒ, το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών του Τμήματος Ερυθρού Σταυρού Ηρακλείου, τη Δημοτική Αστυνομία Μινώα Πεδιάδας, την Ιερά Μητρόπολη Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου, τη διοικούσα επιτροπή της Ι. Μ. Αγίας Μαρίνας Βόνης, τους Συλλόγους Τοπικών Κοινοτήτων και των φορέων του Δήμου.

Στη διάρκεια της σύσκεψης σημειώθηκαν οι κατευθυντήριες γραμμές προκειμένου όλοι οι αρμόδιοι φορείς να συνεργαστούν για την καλύτερη και ασφαλέστερη διεξαγωγή της Ιεράς Πανήγυρης. Επίκεντρο της συζήτησης αποτέλεσαν τα θέματα της προσβασιμότητας των επισκεπτών, της διευθέτησης της κυκλοφορίας, των μέτρων ασφάλειας, της πολιτικής προστασίας, καθώς και της παροχής πρώτων βοηθειών, ιατρικής μέριμνας και εξυπηρέτησης προς όφελος πολιτών και επισκεπτών.

Η Δημοτική Αρχή έχει ήδη προχωρήσει και συνεχίζει παρεμβάσεις βελτίωσης τόσο της ενδοδημοτικής οδοποιίας στην ευρύτερη περιοχή της δημοτικής ενότητας Θραψανού, όσο και στα σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου από τα οποία θα γίνεται η διέλευση των οχημάτων από και προς τη Μονή. Παράλληλα, οι υπηρεσίες του Δήμου προχωρούν και σε εξωραϊσμό της περιοχής.

Ο κ. Καλογεράκης ευχαριστώντας τα σώματα ασφαλείας, τους εθελοντές, την εκκλησία και όλους του φορείς που συμμετείχαν στη σύσκεψη για τη σημαντική συμβολή τους τόνισε ότι η συνεργασία της δημοτικής αρχής στο έργο τους θεωρείται δεδομένη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook