Κύκλωμα που εξαπατούσε ιδιοκτήτες πολυτελών αυτοκινήτων, αγοράζοντας με κλεμένες ή πλαστές επιταγές, εξαρθρώθηκε απο την Ασφάλεια Νοτιοανατολικής Αττικής. Αμέσως οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Αστυνομικοί συνέλαβαν στη Γλυφάδα 26χρονο ελληνικής υπηκοότητας και αναζητούνται άλλοι τέσσερις συνεργοί του, που κατηγορούνται, για «σύσταση εγκληματικής οργάνωσης», «απάτη», «πλαστογραφία και χρήση πλαστών εγγράφων κατ΄ εξακολούθηση και κατά συναυτουργία.

Από την έρευνα που διενεργήθηκε από την αστυνομία, προέκυψε ότι οι κατηγορούμενοι, εδώ και τουλάχιστον τρεις μήνες, είχαν συστήσει ομάδα, η οποία αναζητούσε μέσω διαδικτύου, αγγελίες πωλήσεων πολυτελών Ι.Χ. αυτοκινήτων και προσέγγιζαν τους ιδιοκτήτες τους προσποιούμενοι τους αγοραστές.

Στη συνέχεια, κατάρτιζαν πλαστές εξουσιοδοτήσεις και έπειθαν τους ιδιοκτήτες να πουλήσουν τα αυτοκίνητά τους, δίνοντας τους μεταχρονολογημένες επιταγές οι οποίες ήταν είτε κλεμμένες είτε χωρίς αντίκρισμα και μεταπωλούσαν τα αυτοκίνητα σε ανυποψίαστους αγοραστές με τη χρήση και πάλι πλαστών εξουσιοδοτήσεων και άλλων εγγράφων.

Από την έως στιγμής έρευνα έχει διαπιστωθεί η συμμετοχή της σπείρας στην αγοραπωλησία πέντε αυτοκινήτων, με συνολικό κέρδος περίπου 125.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook