Εξιχνιάστηκε, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνου σε συνεργασία με την Ομάδα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, υπόθεση καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης – φυτείας σε δύο ειδικά διαμορφωμένους χώρους, με 705 δενδρύλλια κάνναβης, τα οποία εντοπίστηκαν σε περιοχή του Δήμου Μυλοποτάμου τον Αύγουστο του 2014. 

Ειδικότερα, η συστηματική και πολύμηνη αστυνομική διερεύνηση της υπόθεσης από αστυνομικούς των ανωτέρω Υπηρεσιών, κατέληξε στο σχηματισμό δικογραφίας κακουργηματικού χαρακτήρα, σε βάρος δύο αλλοδαπών υπηκόων Αλβανίας ηλικίας 27 και 30 ετών, οι οποίοι ταυτοποιήθηκαν για την εμπλοκή τους στην καλλιέργεια των δενδρυλλίων κάνναβης με σκοπό την αποκόμιση παράνομου οικονομικού οφέλους.

Πιο αναλυτικά, από την εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα και προανάκριση καθώς και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι ο 27χρονος και ο 30χρονος είχαν εγκατασταθεί στη συγκεκριμένη περιοχή, ως καλλιεργητές και είχαν προβεί στην καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης, ενώ ήταν υπεύθυνοι για την φροντίδα των δενδρυλλίων, τη φύλαξη της φυτείας, την αποξήρανση δενδρυλλίων που ήταν έτοιμα προς συγκομιδή, καθώς και την μεταφορά και αποθήκευση κάνναβης.

Επιπλέον, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος τεσσάρων ημεδαπών ηλικίας 39, 34, 38 και 32 ετών, διότι τον Ιούλιο 2014, απασχολούσαν ως εργαζόμενο τον 27χρονο σε κτηνοτροφική εγκατάσταση που διατηρούν από κοινού σε περιοχή Δημοτικού Διαμερίσματος του Δήμου Μυλοποτάμου, ενώ αυτός στερείται νομιμοποιητικών εγγράφων  παραμονής και εργασίας.

Η σχηματισθείσα δικογραφία, σε βάρος του 27χρονου και του 30χρονου, υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook