Ο δημοσιογραφικός όμιλος News Corporation του Ρούπερτ Μέρντοχ θα κλείσει τη βρετανική ταμπλόιντ εφημερίδα News of the World (NotW) εξαιτίας του σκανδάλου τηλεφωνικών υποκλοπών που έχει έρθει στη δημοσιότητα και έχει προκαλέσει την κοινή γνώμη, όπως δήλωσε σήμερα ο Τζέιμς Μέρντοκ, γιος του μεγιστάνα.

«Η News of the World θα κλείσει μετά την έκδοση ενός τελευταίου φύλλου αυτό το Σαββατοκύριακο», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Τζέιμς Μέρντοχ.

Η εφημερίδα, που ιδρύθηκε πριν 168 χρόνια και αγοράστηκε από τον Ρούπερτ Μέρντοχ το 1968, και πούλαγε 2,8 εκατομμύρια φύλλα.

Ο Τζέιμς Μέρντοχ αναφέρθηκε σε μία από τις τελευταίες αποκαλύψεις που ήρθαν στη δημοσιότητα σχετικά με τις υποκλοπές τηλεφωνικών μηνυμάτων μίας 13χρονης μαθήτριας που είχε απαχθεί και δολοφονηθεί λέγοντας ότι αυτή η πράξη, αν επιβεβαιωθεί, είναι «απάνθρωπη».

«Η News of the World ασχολείται με το να φέρνει τους άλλους ενώπιον των ευθυνών τους», δήλωσε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του News Corporation στους εργαζόμενους. «Ομως απέτυχε να το κάνει για τον εαυτό της», επεσήμανε ο Τζέιμς Μέρντοκ.

Παραδέχθηκε άλλωστε ότι οι ποινές φυλάκισης που επιβλήθηκαν το 2007 εναντίον του βασιλικού ανταποκριτή της εφημερίδας Κλάιβ Γκούντμαν και του ιδιωτικού ντετέκτιβ Γκλεν Μάλκερ, που είχαν εμπλακεί στο πρώτο σκάνδαλο τηλεφωνικών υποκλοπών, «δεν έδωσαν τέλος στα προβλήματα».

Οι τελευταίες αποκαλύψεις που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα και αφορούσαν στις τηλεφωνικές υποκλοπές συγγενών των στρατιωτών που σκοτώθηκαν στο Ιράκ και το Αφγανιστάν επέτειναν την αγανάκτηση της κοινής γνώμης.

Η αστυνομία ανέφερε ότι ο κατάλογος των ανθρώπων των οποίων υπέκλεψαν τα τηλεφωνικά τους μηνύματα -πολιτικοί, αθλητές και άλλες προσωπικότητες- μπορεί να φτάνουν τις 4.000.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook