Δεκαοκτώ άτομα συνθέτουν την αποστολή του Ναυτικού Ομίλου Χανίων, η οποία θα συμμετάσχει στο 21ο πανελλήνιο πρωτάθλημα κανόε καγιάκ σπριντ που θα διεξαχθεί από την Παρασκευή (8/7) έως και την Κυριακή (10/7) στο Ολυμπιακό κωπηλατοδρόμιο του Σχοινιά.

Η Χανιώτικη ομάδα η οποία είναι η εν δυνάμει πρωταθλήτρια του χώρου «κατεβαίνει» στη διοργάνωση με προσδοκίες πιο περιορισμένες από την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο λόγω της μεγάλης απουσίας σχεδόν όλων των πρωτοκλασάτων αθλητών του από τις προπονήσεις εξαιτίας της προετοιμασίας τους για τις πανελλήνιες εξετάσεις αλλά και των υπολοίπων προβλημάτων που προέκυψαν κατά τη διάρκεια του χειμώνα, με τη μη λειτουργία των αθλητικών τμημάτων. Συγκεκριμένα, το αθλητικό γυμνάσιο Σούδας, αντίθετα με ό,τι συνέβαινε προηγουμένως, δεν άνοιξε καν φέτος ενώ και το αθλητικό λύκειο Σούδας ξεκίνησε τη λειτουργία του στις αρχές Ιανουαρίου… Σε κάθε περίπτωση, στόχος για τον Ν.Ο.Χ. και τον προπονητή του Μανόλη Αγγελάκη, είναι η ομάδα να πραγματοποιήσει μία όσο το δυνατόν καλύτερη παρουσία στο πρωτάθλημα και κατά συνέπεια, να διεκδικήσει την υψηλότερη θέση.

Όπως δηλώνει ο Χανιώτης προπονητής: «για ένα τόσο σημαντικό πρωτάθλημα, δεν θα έλεγα ότι είμαστε και στην καλύτερη κατάσταση που θα μπορούσαμε. Οι εξετάσεις των παιδιών και τα πρωτοφανή εμπόδια που μας δημιούργησε η μη λειτουργία των αθλητικών τμημάτων στη Σούδα, που επί της ουσίας αποτελούν τον πνεύμονα του καγιάκ, μας έφεραν να κάνουμε βήματα προς τα πίσω. Νομίζω ότι μπορούμε να καταφέρουμε διακρίσεις, όχι όμως και να επαναλάβουμε την περσινή μεγάλη επιτυχία, να πάρουμε δηλαδή το πρωτάθλημα… Θεωρητικά δεν υπάρχουν ελπίδες και αυτό που περισσότερο μας ενδιαφέρει, είναι να έχουμε μία καλή παρουσία. Αυτός είναι ο στόχος μας. Όλη η περσινή ομάδα που πήρε το πρωτάθλημα, έδωσε πανελλαδικές φέτος και ήταν αδύνατο να παρακολουθήσει το πρόγραμμα της προετοιμασίας. Μάλιστα τα περισσότερα παιδιά έγραψαν πάρα πολύ καλά και θέλω να τους συγχαρώ γιατί όλα τους σχεδόν θα καταφέρουν να μπουν σε σχολές».

Το πρωτάθλημα είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει την Παρασκευή (8/7), με τις τεχνικές συσκέψεις και άλλα διαδικαστικά θέματα, ενώ το Σάββατο (9/7) θα πραγματοποιηθούν τα προκριματικά, οι ημιτελικοί και οι τελικοί, όπως εξάλλου τελικοί αγώνες θα διεξαχθούν και την Κυριακή (10/7).

Η αποστολή:

Αναστάσης Αναγνωστόπουλος, Δημήτρης Μαρουλής, Μανόλης Κολτσάκης, Σάββας Τζανάκης, Μιχάλης Τζουγκράκης, Κωνσταντίνος Κολιαλουδάκης, Γιάννης Μπερτσουλάκης, Κωνσταντίνα Σαράντου, Ελένη Αλειφέρη, Σοφία Βεναρδάτου, Ευαγγελία Σηφάκη, Ζωή Δημητρουλάκη, Στέφη Βεργανελάκη, Πόπη Βεναρδάτου, Σοφία Στάθη, Όλγα Κουτσοποδιώτη, Ελένη Βαρβατάκη, Γεωργία Γέρου.

Συνοδοί της αποστολής είναι ο έφορος του τμήματος, Δημήτρης Καλλιβρετάκης και ο βοηθός του Γιώργος Πουλιανίτης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook