Τα δύο τρίτα των Γάλλων που ρωτήθηκαν δεν επιθυμούν ο Ντομινίκ Στρος-Καν να θέσει υποψηφιότητα στο πλαίσιο των προεδρικών εκλογών του Απριλίου \’12, την ώρα που ακόμα υψηλότερο ποσοστό πολιτών πιστεύει ότι ο τέως γενικός διευθυντής του ΔΝΤ δεν θα είναι καν υποψήφιος.

Αυτά προκύπτουν από τη δημοσκόπηση, που δημοσιεύει το Figaro magazine και διενεργήθηκε απ το Ινστιτούτο \’Opinion Way\’.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, 65% των πολιτών δεν επιθυμούν να θέσει υποψηφιότητα ο Στρος-Καν.

Εξάλλου, 74% των πολιτών προβλέπουν ότι ο ίδιος δεν θα είναι καν υποψήφιος, στις προεδρικές του Απριλίου \’12.

Η δημοσκόπηση αυτή έγινε τις 4-5 Ιουλίου, με τη συμμετοχή 1.002 αντιπροσωπευτικών εκλογέων.

Προβάδισμα για τον Ολάντ

Ενα άλλο πόρισμα της ίδιας δημοσκόπησης είναι ότι, ο επικρατέστερος σοσιαλιστής υποψήφιος, μπροστά απ την κα. Μαρτίν Ομπρί, είναι ο κ. Φρανσουά Ολάντ, με πιθανότητες εκλογικής νίκης απέναντι στο «μη- δημοφιλή εσχάτως», για μια πλειοψηφία εκλογέων, νυν πρόεδρο δημοκρατίας, Νικολά Σαρκοζί.

Σύμφωνα με το Ρόιτερς, το πολιτικό μέλλον του Στρος-Καν αποδυναμώθηκε αυτήν την εβδομάδα, κατά την οποία η Γαλλίδα συγγραφέας Τριστάν Μπανόν μήνυσε τον Στρος-Καν «γι απόπειρα βιασμού της στη διάρκεια του 2003», μέσα σε ένα διαμέρισμα στο Παρίσι, όταν ήταν 22 ετών (σ.σ., ο γαλλικός ποινικός νόμος προβλέπει 10ετή, μόνον, παραγραφή γιαυτό το αδίκημα).

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook