Λίγες ώρες πριν την κατάθεση στο Δημοτικό Συμβούλιο, του προυπολογισμού του Δήμου Χανίων για το 2016, ο Δήμαρχος Τάσος Βάμβουκας στην διάρκεια συνέντευξης Τύπου, γνωστοποίησε πως δεν θα αυξηθούν τα δημοτικά τέλη.

Όπως είπε,  η κρατική επιχορήγηση που παίρνει για το 2015 ο Δήμος αντιστοιχεί σε εκείνη που είχε πάρει μόνο ο πρώην δήμος Νέας Κυδωνίας το 2009 και επιπλέον αυξήθηκε και ο ΦΠΑ  κατά 10%.

Παρόλα αυτά δεν θα γίνει αύξηση των δημοτικών τελών κάτι που σύμφωνα με τον κ.Βάμβουκα είναι δυνατόν,  με το νοικοκύρεμα στα οικονομικά, την ορθολογική διαχείριση και την βελτίωση των εισπράξεων.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ.Βάμβουκας γνωστοποίησε πως μετά από διασταυρώσεις βρέθηκε πλήθος δημοτών να έχει δηλώσει άλλα τετραγωνικά ακινήτων στην Εφορία και άλλα στην ΔΕΗ με αποτέλεσμα ο Δήμος νε εισπράττει λιγότερα ανταποδοτικά  τέλη, ενώ άφησε και σαφέστατες αιχμές για την ΔΕΗ.

Επιπλέον ο Δήμαρχος Χανίων επανέλαβε παλαιότερη ανακοίνωση πως θα διακοπούν οι συνδέσεις ηλεκτροδότησης και ύδρευσης σε ακίνητα τους λογαριασμούς των οποίων πλήρωνε ο δήμος αν και δεν ανήκουν σε αυτόν.

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Νεκτάριος Αλεξανδράκης γνωστοποίησε πως ο προυπολογισμός για το 2016 θα είναι μειωμένος κατά 2,1 εκατομμύρια ευρώ σε σχέση με το 2015 και θα διαμορφωθεί σε 116.572.444,30 ευρώ, έσοδα και έξοδα.

Όπως είπε ο κ.Αλεξανδράκης οι βεβαιωμένες οφειλές  από τα πάσης φύσεως τέλη προς τον Δήμο Χανίων ανέρχονται σε 39 εκατομμύρια ευρώ.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook