Σε εκκρεμότητα παραμένει το θέμα με τους εργαζόμενους στην ιδιωτική επιχείρηση καθαριότητας που έχει σύμβαση με τον δήμο, αφού από τον Μάρτιο μέχρι και σήμερα τους έχει καταβληθεί μόνο μισός μισθός.

Οι εργαζόμενοι που έχουν καταλογίσει ευθύνες στον δήμο για τη μη έγκαιρη καταβολή χρημάτων στον εργολάβο, επιμένουν πως αν δεν πληρωθούν μέχρι τις 16 Ιουλίου θα προχωρήσουν σε απεργία.

Εν μέσω θέρους το αποτέλεσμα της απεργίας θα είναι βέβαια να δημιουργηθούν «λόφοι» από σκουπίδια στην παλιά πόλη και την παραλία, περιοχές ευθύνης των εργαζομένων στην επιχείρηση.

Ωστόσο οι εργαζόμενοι δεν έχουν άλλο τρόπο να δηλώσουν ότι δεν αντέχουν άλλο, ότι πλέον αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα να καλύψουν τις οικονομικές υποχρεώσεις τους, ακόμη και τα καθημερινά τους έξοδα.

Ο δημοτικός σύμβουλος, επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης Πολιτών, Νίκος Νίνος, κατέθεσε αίτημα να έρθει το θέμα στην Οικονομική Επιτροπή και ο εργολάβος να ενημερώσει  την επιτροπή σχετικά.

Το αίτημα αυτό θα ικανοποιηθεί σήμερα αφού ο εκπρόσωπος της επιχείρησης στην Κρήτη θα είναι σήμερα στις 12 το μεσημέρι στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, ώστε να συζητηθεί το θέμα και οι λόγοι της μη πληρωμής των εργαζόμενων. Σύμφωνα με πληροφορίες η επιχείρηση προσανατολίζεται να εξοφλήσει τους εργαζόμενους μέχρι το τέλος του καλοκαιριού για το σύνολο των χρεών απέναντί τους, εάν βέβαια έχουν καταβληθεί τα χρήματα έγκαιρα και από το δήμο προς αυτόν

«Το θέμα είναι πολύ σοβαρό. Δεν είναι δυνατόν οι εργαζόμενοι αυτοί που δουλεύουν κανονικά και περιμένουν από το μεροκάματο να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους να είναι απλήρωτοι. Δεν τίθεται θέμα διαπραγμάτευσης και είναι άσχετο από το αν πληρώθηκε από το δήμο ή όχι ο εργολάβος. Θα έπρεπε να τους έχει πληρώσει», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Νίνος μιλώντας στον Team Fm.

Ερωτηθείς σχετικά με το πως θα πληρώσει τους εργαζόμενους ο εργολάβος αν ο δήμος δεν καταβάλει το ποσό που οφείλει σύμφωνα με τη σύμβαση, ο κ. Νίνος απαντά πως ο εργολάβος ασχέτως αυτής τη συνθήκες θα έπρεπε να πληρώνει τους εργαζόμενους. «Η πολιτεία για να δώσει τη συγκεκριμένη άδεια εργολάβου θα πρέπει να έχει συγκεκριμένο κεφάλαιο, για να μπορεί προφανώς να χρηματοδοτεί τη δουλειά του μέχρι να πληρωθεί. Άρα δεν τίθεται θέμα ότι πρέπει να πληρωθεί από το δήμο. Δεν υπάρχουν άφραγκοι εργολάβοι, αλλιώς δεν θα αναλάμβαναν δουλειές».

Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Τάσος Παπαδουράκης θεωρεί πως θα είναι χρήσιμη η κουβέντα που θα γίνει σήμερα και υποστηρίζει πως έχουν υπογραφεί από την επίτροπο τα εντάλματα πληρωμής για τον Μάρτιο, τον Απρίλιο και τον Μάιο.

goodnet.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook