Ακατάλληλα για κολύμβηση παραμένουν τα νερά τόσο στη «Δεσποτική Κολύμπα» όσο και στη θαλάσσια περιοχή του Κουμπέ, σε απόσταση 200 μέτρων απο τη συγκεκριμένη παραλία, σύμφωνα με τα \”Ρεθεμνιώτικα Νέα\” Τα αποτελέσματα της μικροβιολογικής ανάλυσης του δείγματος που απέστειλε η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου στο περιφερειακό εργαστήριο, έδειξαν πολύ υψηλό ποσοστό παθογόνων μικροοργανισμών, γεγονός που καθιστά αδύνατη προς το παρόν την άρση των μέτρων απαγόρευσης κολύμβησης.

Σύμφωνα με τον επόπτη κ. Νίκο Βουμβουράκη, η κολύμβηση στην περιοχή του Κουμπέ θεωρείται επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία και οι λουόμενοι θα πρέπει να επιλέξουν άλλες παραλίες για το μπάνιο τους έως ότου τα αποτελέσματα των αναλύσεων δείξουν ότι η ρύπανση απο αστικά λύματα έχει ξεπεραστεί. Νέα δειγματοληψία στην περιοχή θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα, οπότε το δείγμα θα σταλεί εκ νέου στο περιφερειακό εργαστήριο δημόσιας υγείας που εδρεύει στο Ηράκλειο.

Ο κ. Βουμβουράκης μιλώντας στα «Ρεθεμνιώτικα Νέα» ανέφερε: «τα πρώτα αποτελέσματα της μικροβιολογικής ανάλυσης καθιστούν τη «δεσποτική κολύμπα» ακατάλληλη για κολύμβηση. Μάλιστα, τα ποσοστά παθογόνων μικροοργανισμών είναι πολύ υψηλά, επομένως δεν θα αρθεί η απαγόρευση στο συγκεκριμένο σημείο καθώς και στη θαλάσσια περιοχή σε απόσταση 200 μέτρων. Είναι καλοκαιρινή περίοδος και ο κόσμος ανησυχεί και διαμαρτύρεται, όμως εμείς δεν μπορούμε να άρουμε τον αποκλεισμό της παραλίας απο τη στιγμή που τα ποσοστά των αποτελεσμάτων είναι τόσο υψηλά, που καθιστούν τα νερά απο ακατάλληλα έως επικίνδυνα. Ο κόσμος δεν θα πρέπει να κολυμπάει στις συγκεκριμένες περιοχές του Κουμπέ ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος να εμφανιστούν προβλήματα που αφορούν τη δημόσια υγεία. Την επόμενη εβδομάδα θα προγραμματίσουμε νέες δειγματοληψίες, και τα μέτρα απαγόρευσης κολύμβησης θα απομακρυνθούν μόλις τα αποτελέσματα είναι ικανοποιητικά».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook