Το πρόβλημα άρδευσης που αντιμετωπίζουν οι αγρότες στο Ν. Χανίων φέρνουν με ερώτηση τους στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ  Σταύρος Σκοπελίτης Διαμάντω Μανωλάκου και Βέρα Νικολαΐδου.

Στην ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων γίνεται αναφορά, για τα προβλήματα που αντιμετώπισαν το καλοκαίρι του 2010 οι αγρότες του Ν. Χανίων στις καλλιέργειές τους λόγω λειψυδρίας με αποτέλεσμα να μειωθεί ακόμα περισσότερο το αγροτικό τους εισόδημα.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

\”Το καλοκαίρι του 2010 οι αγρότες του Ν. Χανίων αντιμετώπισαν μεγάλο πρόβλημα στις καλλιέργειές τους λόγω λειψυδρίας με αποτέλεσμα να μειωθεί ακόμα περισσότερο το αγροτικό τους εισόδημα.

Πρόσφατα στην περιοχή του Ελαφονησίου (Χρυσοσκαλίτισσα) μια λιμνοδεξαμενή (Αγ. Θεοδώρων), που είχε κατασκευάσει το υπουργείο Γεωργίας τη δεκαετία του ΄90, έπαθε σοβαρή ζημιά με αποτέλεσμα να χαθεί όλο το νερό που ήταν αποθηκευμένο και να μείνουν χωρίς νερό τουλάχιστον 1000 στρέμματα κηπευτικών και δεκάδες χιλιάδες ελαιόδεντρα. Στην ίδια περιοχή και την ίδια περίοδο είχε κατασκευαστεί άλλη μια λιμνοδεξαμενή (Χρυσοσκαλίτισσα) από το υπουργείο Γεωργίας που ποτέ δε λειτούργησε λόγω κακοτεχνιών και που η μελέτη αποκατάστασης εκκρεμεί χρόνια τώρα στο Υπουργείο σας. 

Ερωτάται ο κ. Υπουργός,

•             Τι μέτρα θα παρθούν από το Υπουργείο για να αντιμετωπισθεί άμεσα και γρήγορα το πρόβλημα άρδευσης των παραγωγών στις περιοχές Χρυσοσκαλίτισσας, Λιβάδια και τι μέτρα θα παρθούν για την γρήγορη αποκατάσταση των δυο λιμνοδεξαμενών ή χωροθέτηση νέας.

•             Πότε θα δημοπρατηθούν τα φράγματα της Λεκάνης του Ταυρωνίτη (Σεμπρωνιώτη, Παπαδιανών) και του Πλάτανου που θα δώσουν λύση στο πρόβλημα της λειψυδρίας συνολικά στο Νομό Χανίων με χαμηλό κόστος λόγω υψομέτρου, δεδομένου ότι  η μελέτη τους έγινε στις αρχές της δεκαετίας του ΄90.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook