Πυρετώδεις διαβουλεύσεις και τηλεδιασκέψεις θα έχουν μέσα στο Σαββατοκύριακο οι φορείς που εμπλέκονται στην διαδικασία κατάρτισης των σχεδίων για τη συμμετοχή ιδιωτών στο νέο μηχανισμό χρηματοδότησης της Ελλάδας.

Ενόψει του Eurogroup στις 11 Ιουλίου όπου θα εξετασθούν οι επικρατέστερες προτάσεις για την εμπλοκή των ιδιωτών στο ελληνικό ζήτημα, στελέχη κρατικών και διεθνών φορέων αποκρυσταλλώνουν τις τελικές παραλλαγές των σχεδίων που εξετάσθηκαν μεσοβδόμαδα στις διεθνείς συναντήσεις που συγκάλεσαν το Διεθνές Χρηματοπιστωτικά Ινστιτούτο (IIF) και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε Παρίσι και Ρώμη αντίστοιχα.

Στο τραπέζι έχει επανέλθει δυναμικά η γερμανική πρόταση για ανταλλαγή ελληνικών ομολόγων που κατέχουν οι τράπεζες με νέα ομόλογα μεγαλύτερης διάρκειας. «Η ιδέα της ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων ήταν μία από τις επιλογές που συζητήθηκαν στη Ρώμη», δήλωσε πηγή, με γνώση των συζητήσεων, στο Reuters, αποκαλύπτοντας πως «οι αξιωματούχοι δουλεύουν πυρετωδών πάνω στις διαφορετικές επιλογές».

Την ίδια στιγμή, εξετάζεται η πρόταση του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου για επαναγορά μέρους του ελληνικού χρέους μέσω της δευτερογενούς αγοράς ομόλογων. Αυτό εξετάζεται να γίνει είτε μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), είτε με νέο δάνειο που θα δώσουν το ΔΝΤ και η Ευρωζώνη προς την Ελλάδα, είτε με μέρος των χρημάτων που θα αντλήσει το Δημόσιο μέσα από την μετακύλιση ομολόγων στην περίπτωση που προκριθεί το γαλλικό σχέδιο.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook