Ο Κύδων επικράτησε εύκολα του Έσπερου Λαμίας 74-53, πραγματοποιώντας την καλύτερή του εμφάνιση στο πρωτάθλημα. Δηλώσεις για το ματς έκαναν οι Σδράκας, Λιονάκης.

Αναλυτικά όσα δήλωσαν:

ΚΩΣΤΑΣ ΣΔΡΑΚΑΣ (ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΚΥΔΩΝΑΣ ΧΑΝΙΩΝ): «Σε σχέση με το σκορ είμαι ικανοποιημένος. Σε σχέση με το πώς αντιδράσαμε στην αρχή του αγώνα, αφήναμε τους αντιπάλους να κάνουν πολλά ελεύθερα σουτ. Το πλάνο μας ήταν να μη σουτάρουν τρίποντα οι αντίπαλοι, όχι να σουτάρουν και εμείς τους αφήναμε. Ήμασταν κακοί στο πρώτο ημίχρονο. Ιδίως στην άμυνα. Μετά ισορροπήσαμε, κάναμε και πάλι λάθη αλλά ήμασταν καλοί μπροστά. Είχαμε καλούς αυτοματισμούς στην επίθεση».

Για το γεγονός ότι πήγε η μπάλα στους «ψηλούς» και το γεγονός αυτό βοήθησε ώστε να ανοίξει η διαφορά: «Οι αντίπαλοι δεν είχαν ψηλούς. Γενικά κάναμε «μεστό» παιχνίδι. Είχαμε σκορ και από τους ψηλούς και από την περιφέρεια. Είχαμε γενικώς καλούς αυτοματισμούς και ήταν από τις καλύτερές μας εμφανίσεις, ειδικά στον επιθετικό τομέα».

ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΙΟΝΑΚΗΣ (ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗΣ ΚΥΔΩΝΑ ΧΑΝΙΩΝ): «Επιτέλους δείξαμε και σε ένα εντός έδρας παιχνίδι το καλό μας πρόσωπο. Είχαμε καλή απόδοση σε όλα τα εκτός, όχι όμως και εντός έδρας. Δείξαμε χαρακτήρα και φανήκαμε ομάδα. Δώσαμε όλοι ό,τι μπορούσαμε ώστε να πετύχουμε την νίκη που θα βοηθήσει στην παραμονή στην κατηγορία. Υπάρχει μια άψογη συνεργασία περιφερειακών και ψηλών. Όποτε είμαστε καλά, η ομάδα αποδίδει στο μέγιστο βαθμό».

Το παιχνίδι

Ο Κύδωνας μπήκε “μουδιασμένα” στο ματς και οι φιλοξενούμενοι με καλά ποσοστά από την περιφέρεια βρέθηκαν μπροστά στο σκορ με 9-16 (στο 6′). Ο Κύδωνας βελτίωσε την περιφερειακή του άμυνα και παίζοντας κυρίως με τους “ψηλούς” ροκάνισε τη διαφορά και βρέθηκε στο 22-22 (στο 10′). Από κει και πέρα, οι γηπεδούχοι δεν χαλάρωσαν σε κανένα σημείο του αγώνα και άρχιζαν να ανεβάζουν στροφές και… διαφορά. Στο 13′ ήταν 29-22, στο 14′ 31-22 και στο τέλος του ημιχρόνου 41-30. 
 
Πλέον, στο …επιθετικό κλίμα του αγώνα είχαν μπει και οι περιφερειακοί του Κύδωνα, που με τις δικές τους προσπάθειες έφεραν το σκορ σε υψηλά επίπεδα. 49-32 (στο 24′) και 56-36 (στο 29′). Η διαφορά μάλιστα έφτασε στη μέγιστη τιμή της στο 33′, 65-38. Τα υπόλοιπα λεπτά ήταν τυπικής σημασίας με τη διαφορά απλώς να πέφτει στους 21 πόντους στο τέλος του αγώνα (74-53).
 
10λεπτα: 22-22, 41-30 (ημίχρ.), 60-36, 74-53 (τελ.αποτ.)
 
ΚΥΔΩΝΑΣ ΧΑΝΙΩΝ (Κ.ΣΔΡΑΚΑΣ): Βλαχάκης 2, Υφαντόπουλος, Αλεξίου 14 (2), Ζανιδάκης, Τσαρουχάς 13 (3), Μπερτίδης 2, Μπαγάκης 3, Κολαρετάκης, Αδοντάκης 20, Λιονάκης 15, Τσαμπάς 3, Κοντογιάννης 2.
 
ΕΣΠΕΡΟΣ ΛΑΜΙΑΣ (Ν.ΤΣΟΥΚΑΛΑΔΕΛΗΣ): Ρόκας 5 (1), Διαμαντής, Γεωργιάδης, Κούτκιας 3, Στογίλκοβιτς 8 (1), Ξηρός 3, Φύκας 2, Σοφογιάννης 16 (3), Φούντας 3, Ζαχαράκης 10 (2), Τσαπούρνας, Αργύρης 3.
 

*Φωτ. Στρ. Σολανάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook