Στην κατάθεση αναφοράς στη Βουλή προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστα Σκανδαλίδη, για την αποζημίωση των πληγέντων παραγωγών από την ανεξέλεγκτη εξάπλωση του περονόσπορου στα αμπέλια, προχώρησε σήμερα ο Ευτύχης Δαμιανάκης.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ μεταφέρει στον υπουργό την απόγνωση των αμπελοκαλλιεργητών, οι οποίοι βρίσκονται σε οικονομικό αδιέξοδο εξαιτίας του αυξημένου κόστους παραγωγής και της απώλειας του προϊόντος τους.

Σύμφωνα με σχετικό έγγραφο της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Χανίων «Η Ενότητα», παρά τις προσπάθειες των παραγωγών, δεν κατέστη δυνατό να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, καθώς, λόγω των συνεχών βροχοπτώσεων, ο περονόσπορος έγινε ιδιαίτερα ανθεκτικός ώστε να μην αποτελεί πλέον μια συνηθισμένη ασθένεια αλλά οι ζημιές που προκαλεί να λαμβάνουν διαστάσεις φυσικής καταστροφής.

Έτσι, κρίνεται επιβεβλημένο οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου να προχωρήσουν στην άμεση καταγραφή των ζημιών και στην αποζημίωση των παραγωγών, ενώ τέτοιες καταστροφές πρέπει να ενταχθούν στον κανονισμό του ΕΛΓΑ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook