Πραγματοποιήθηκε σήμερα στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης υπό την προεδρία της Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης, κας Μαρίας Λιονή, σύσκεψη για την αντιμετώπιση – καταπολέμηση των εντόμων υγειονομικής σημασίας (ψύλλοι, κουνούπια κτλ).

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι Δήμαρχοι Ανωγείων κ. Σωκράτης Κεφαλογιάννης και Αμαρίου, κ. Στέφανος Σημαντήρας, οι Αντιδήμαρχοι Ρεθύμνου, κ. Νίκος Κονταξάκης και Αγίου Βασιλείου, κ. Βρυλλάκης, εκπρόσωποι από τον Δήμο Μυλοποτάμου, ο Διευθυντής Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης, κ. Καμπανάκης, η Διευθύντρια, κα Μαρία Καββάλου και στελέχη της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης, η Διευθύντρια Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης, κα Ευθυμία Βιδάκη, οι υπεύθυνοι γεωπόνοι των Δήμων καθώς και οι εταιρίες, που έχουν αναλάβει την εργολαβία της καταπολέμησης των κουνουπιών.

Κατά την σύσκεψη έγινε μια αποτίμηση του έργου της καταπολέμησης των εντόμων, που ξεκίνησε στα τέλη Μαΐου και βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ παράλληλα επισημάνθηκαν οι ενέργειες, που πρέπει να υλοποιηθούν το προσεχές διάστημα. Συγκεκριμένα αποφασί-στηκε η παραγωγή και διανομή ανά την Περιφερειακή Ενότητα ενός ενημερωτικού φυλλαδίου αναφορικά με την πρόληψη και καταστολή των εντόμων καθώς και η υλοποίηση ενημερωτικών συναντήσεων με την συμμετοχή ειδικών επιστημόνων ανά Δήμο.

Τέλος, δόθηκε έμφαση στην ανάγκη χαρτογράφησης των εστιών καθώς και στον έγκαιρο ψεκασμό για την καταπολέμηση των εντόμων μετά το πέρας του προγράμματος καταπολέμησης τον Οκτώβριο, οπότε και θα ακολουθήσει ενημερωτική συνάντηση των εμπλεκομένων φορέων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook