Την αναδιάρθρωση της Super League με τη συμμετοχή 20 ομάδων και με την άνοδο 4 από τη Football League με διαφορετικά γεωγραφικά κριτήρια προτείνει η Skoda Ξάνθη.

H πρωτοβουλία του Χρήστου Πανόπουλου, ο οποίος ήταν ο εμπνευστής της δημιουργίας της Super League έρχεται σε μια περίοδο όπου όλα βρίσκονται -κυριολεκτικά- στον αέρα. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην ανακοίνωση της ακριτικής ΠΑΕ γίνεται λόγος για το «μπάχαλο» που έχει δημιουργηθεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά και για την υποχρέωση της πολιτείας να προβεί σε νομοθετική ρύθμιση ώστε η αναδιάρθρωση να ισχύσει από την επερχόμενη αγωνιστική περίοδο.

Αναλυτικά οι προτάσεις της ακριτικής ΠΑΕ στην σκληρή της ανακοίνωση: 

«Με προεξέχουσα την εποπτεύουσα αρχή ΕΠΟ και τους συμμετέχοντες σε αυτή, εν συνεχεία τη SUPER LEAGUE και του συμμετέχοντες σε αυτή, «τά ’χουμε κάνει μπάχαλο».

Στις καινούργιες βάσεις που ελπίζουμε ότι θα κτιστεί πλέον το Ελληνικό Επαγγελματικό Ποδόσφαιρο, προτείνουμε με άμεση εφαρμογή από το επόμενο πρωτάθλημα, οι ομάδες που θα συμμετέχουν στη SUPER LEAGUE, να εκπροσωπούν και Ελληνικούς γεωγραφικούς χώρους.

Ως εκ τούτου προτείνουμε: ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗ SUPER LEAGUE ΝΑ ΕΙΝΑΙ 20, η Λάρισα, ο Πανσερραϊκός και ο Ηρακλής να παραμείνουν στην κατηγορία και να ανέβουν από την Β’ Εθνική στη SUPER LEAGUE 4 ομάδες που θα εκπροσωπούν 4 διαφορετικές γεωγραφικές περιοχές, και ελπίζουμε να μη βρεθεί σε αυτή τη συγκυρία κανένας «πολύξερος» ή «νομιμόφρων» από την ΕΠΟ ή από τη SUPER LEAGUE να μας πει ξέρετε αυτό είναι παράνομο, γιατί τότε θα γελάνε 10.000.000 Έλληνες και 150.000.000 Ευρωπαίοι… Γιατί αν αυτό είναι παράνομο, όλα όσα γίνονται τελευταία από τα διάφορα όργανα της ΕΠΟ και της SUPER LEAGUE είναι νόμιμα??

Π.Α.Ε. SKODA ΞΑΝΘΗ Α.Ο.

Σημείωση:

A) Η πολιτική βούληση θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη ώστε το ως άνω να επιτευχθεί, και είναι το καταλληλότερο timing για να γίνει κάτι τέτοιο γιατί έχουμε και την ευλογία της UEFA με τα ελαστικά κριτήρια αδειοδοτήσεων που επέτρεψε, για κάποιες ομάδες που θα συμμετείχαν στα PLAY OFFS για να μπουν στη SUPER LEAGUE.
B) Αν κάποιες ομάδες από τη SUPER LEAGUE πρέπει να πέσουν κατηγορία για πειθαρχικούς λόγους, να αντικατασταθούν από ομάδες τη Β’ Εθνικής και αυτό δεν αλλάζει την πρότασή μας».

Πηγή: www.onsports.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook