Έτοιμος να οδηγήσει στο νέο πρωτάθλημα τον Πλατανιά παρουσιάζεται ο «εκλεκτός» της διοίκησης για την θέση του προπονητή Ανδρέας Παντζιαράς.

Ο νεαρός τεχνικός φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά στον Χανιά ΣΠΟΡ FM και μίλησε για τους στόχους και τα σχέδια της νέας του ομάδας στον Λευτέρη Αντωνακάκη:

Για τις πρώτες εντυπώσεις του στα Χανιά και την γνωριμία με τους ανθρώπους του Πλατανιά είπε:

«Οι εντυπώσεις είναι ιδιαίτερα θετικές. Συνάντησα ανθρώπους που ήταν πολύ φιλικοί, σωστοί, συνεργάσιμοι για το θέμα της ομάδας και πιστεύω να έχουμε ανάλογη συνέχεια στην αγωνιστική περίοδο που έρχεται».

Όσον αφορά τον μεταγραφικό σχεδιασμό:

«Σίγουρα η ομάδα θα είναι διαφορετική σε σχέση με πέρσι. Υπάρχει η αποχώρηση του Κατσικοκέρη που τράβηξε πάρα πολύ την ομάδα επιθετικά την χρονιά που πέρασε. Υπάρχει η περίπτωση του Πότσι και του Μιρτσέτα που τον Δεκέμβριο θα μείνουν ελεύθεροι που πρέπει να δούμε αν πάνε σε άλλη ομάδα ή τους κρατήσουμε μέχρι τότε. Υπάρχουν και κάποιοι νεαροί ποδοσφαιριστές που δεν θα αγωνίζονται πλέον σαν μικροί και πρέπει να βρούμε μικρούς. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ό, τι είναι καλύτερο για να είναι η ομάδα ανταγωνιστική και να την κρατήσουμε σε υψηλά επίπεδα. Θα προσπαθήσουμε να βάλουμε το χανιώτικο στοιχείο στην ομάδα, να έχουμε αρκετούς ποδοσφαιριστές από την ευρύτερη περιοχή, νεαρούς ποδοσφαιριστές οι οποίοι θα έχουν φιλοδοξίες και όραμα για το μέλλον και γενικότερα θα προσπαθήσουμε να φτιάξουμε μία ομάδα που θα έρχεται ο κόσμος στο γήπεδο και θα χαίρετε να την βλέπει».

Για τις μέχρι τώρα μεταγραφές:

«Έχουμε πάρει δύο ποδοσφαιριστές από τα Χανιά, θα προσπαθήσουμε να πάρουμε κι άλλους και από την ευρύτερη περιοχή της Κρήτης όπως είναι ο Πουλάκης. Ό, τι χρειαστεί η ομάδα θα ψάξουμε να πάρουμε ποδοσφαιριστές και εκτός νησιού, όπου θα μπορέσουν να βοηθήσουν άμεσα».

Σε ότι έχει να κάνει με απόκτηση νεαρών παικτών από Άρη και ΠΑΟΚ:

«Μας έχουν προταθεί πάρα πολλοί ποδοσφαιριστές. Ο Πλατανιάς έχει πάρα πολύ καλό όνομα. Εμείς θα πρέπει να είμαστε ώστε να φέρουμε έναν ποδοσφαιριστή από την Βόρεια Ελλάδα να αγωνιστεί στην Κρήτη. Αν υπάρχει ισάξιος ποδοσφαιριστής στην Κρήτη θα προτιμηθεί αυτός που είναι από εδώ.
Αν δεν συμβεί κάτι τέτοιο θα ψάξουμε ποδοσφαιριστές που δεν είναι ανάγκη να είναι από τον ΠΑΟΚ και τον Άρη αλλά να είναι ποδοσφαιριστές που αγωνίζονταν βασικοί στην Γ΄Εθνική. Δεν στεκόμαστε σε ονόματα ομάδων, στεκόμαστε σε ονόματα ποδοσφαιριστών που θα ξέρουμε ότι θα βοηθήσουν αρκετά την ομάδα».

Αναφορικά με τα σημαντικά ονόματα που έχουν ακουστεί ότι απασχολούν την ομάδα:

«Σίγουρα και ο Κορδονούρης που έχει ακουστεί και ο Γελαδάρης αν αποκτηθούν από την ομάδα δεν θα είναι μόνο μεταγραφή ονόματος αλλά και ουσίας. Όλοι γνωρίζουμε τι πορεία έχουν αυτοί οι δύο ποδοσφαιριστές στο ποδοσφαιρικό στερέωμα αλλά από εκεί και πέρα μέχρι το τέλος της μεταγραφικής περιόδου θα ακουστούν πάρα πολλά ονόματα. Είναι πάρα πολύ νωρίς. Ακόμα δεν ξέρουμε πότε θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα για να ξεκινήσουμε κι εμείς προετοιμασία. Έχουμε αναβάλει δύο φορές την έναρξη, δεν πρέπει να έχουμε τους ποδοσφαιριστές αρκετές εβδομάδες να προετοιμάζονται» και συνέχισε σχολιάζοντας την αβεβαιότητα που υπάρχει στον χώρο του ποδοσφαίρου στα Χανιά: «Δεν ξέρουμε ακόμα σε ποια κατηγορία θα αγωνίζεται η ομάδα. Αν παίζουμε στην Γ’ Εθνική δεν ξέρουμε σε ποιο όμιλο θα είμαστε γιατί ακούγονται και σενάρια ότι μπορεί να γίνει ένας όμιλος. Δεν ξέρουμε πόσοι μικροί θα πρέπει να παίζουνε γιατί κάποιοι μιλάνε και για δύο μικρούς. Φανταστείτε πόσο λυπηρό είναι να υπάρχουμε στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Είναι κάποια πράγματα στα οποία είμαστε πάρα-πάρα πολύ πίσω».

Για το αν η ομάδα του θα έχει πρωταγωνιστικούς στόχους:

«Με βάση την προκήρυξη οι ομάδες που θα πέφτουνε θα είναι 9. Άρα μία ομάδα από τις 16 για να σωθεί αναγκαστικά θα πρέπει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Το να έχει μία ομάδα πρωταγωνιστικό ρόλο δεν σημαίνει άμεσα ότι θα πάρει και το πρωτάθλημα. Θα πρέπει να είναι ανταγωνιστική, να έχει σαν στόχο τη νίκη εντός και εκτός έδρας και θα πρέπει ο αντίπαλος να ματώσει για να πάρει ο αντίπαλος έναν βαθμό από την ομάδα που θέλουμε να δημιουργήσουμε και στο τέλος να κάνουμε το ταμείο για να δούμε που μπόρεσε κι έφτασε η ομάδα».

Σχετικά με το τι πληροφορίες είχε για τον Πλατανιά πριν έρθει στα Χανιά:

«Ο Πλατανιάς στην Βόρεια Ελλάδα έχει πάρα πολύ καλό όνομα. Ένα σωματείο που εκπέμπει υγεία, ενέργεια και εμπιστοσύνη στους ποδοσφαιριστές και στο προπονητικό τιμ για να δουλέψουν. Έχει ένα οικογενειακό κλίμα και οι συνθήκες έιναι πάρα πολύ καλές με τα γήπεδα που υπάρχουν. Είχα πολύ καλές πληροφορίες και μέχρι στιγμή επιβεβαιώνονται τα όσα άκουγα».

Για το αν υπάρχουν διαφορές σε βόρειο και νότιο όμιλο:

«Η διαφορά είναι ότι στον βόρειο όμιλο οι περισσότερες ομάδες εκπροσωπούν έναν νομό, όπως η Κοζάνη, η Ζάκυνθος, η Πτολεμαϊδά, όπως ήταν τα Γρεβένα. Στο νότιο όμιλο υπάρχει πληθώρα ποδοσφαιριστών που μπορείς να επιλέξεις. Είτε στο νότιο είτε στον βόρειο το ποδόσφαιρο είναι το ίδιο. Οι ομάδες είναι αυτές που το κάνουν πιο εύκολο ή πιο δύσκολο».

Τέλος απάντησε στο ερώτημα αν αποτελεί πρόκληση για τον ίδιο να αναλάβει μία ομάδα που τερμάτισε ψηλά και να την οδηγήσει ψηλότερα:

«Οι δικές μου φιλοδοξίες ταιριάζουν με αυτές τις ομάδος. Για αυτό έφυγα από τον βόρειο όμιλο για να παλέψουμε μαζί με την διοίκηση, τους ποδοσφαιριστές και τον κόσμο μία ανάλογη πορεία, αν όχι καλύτερη, με την περσινή. Σίγουρα θα θέλαμε η ομάδα να τερματίσει ένα σκαλί πιο πάνω. Αυτός είναι ο στόχος, δεν είναι αυτοσκοπός. Είναι νωρίς για να δούμε αν είναι εφικτός. Γιατί ακόμα βλέπετε ότι υπάρχουν ομάδες που δεν μπορούνε να κάνουν ούτε προγραμματισμό ούτε τίποτα».

 

Λευτέρης Αντωνακάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook