Τελευταία ενημέρωση 16:50

Σοκ και θρήνο στην Χανιώτικη κοινωνία προκαλεί ο ξαφνικός θάνατος του προισταμένου του παραρ΄τηματος Χανίων της ΕΛΕΠΑΠ Γιώργου Μανουσέλη σε ηλικία μόλις 45 ετών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιώργος Μανουσέλης υπέστη ανακοπή καρδιάς πριν τις 7 το πρωί και παρα τις προσπάθειες των γιατρών του Νοσοκομείου Χανίων στο οποίο διεκομίσθη, δεν έγινε δυνατό να κρατηθεί στην ζωή.

Ο προιστάμενος της ΕΛΕΠΑΠ – με τεράστια κοινωνική προσφορά – ήταν πολύ αγαπητός και είχε αφιερωθεί στην προσπάθεια στήριξης των παιδιών της ΕΛΕΠΑΠ και των οικογενειών τους.

Μάλιστα, χθες συμμετείχε και στο Santa Run περιμένοντας με αγωνία τα αποτελέσματα και αυτής της διοργάνωσης, καθώς τμήμα των εσόδων θα διατεθεί για τους σκοπούς της ΕΛΕΠΑΠ προσφέροντας μιαν πολύτιμη οικονομική ανάσα και στήριξη στα παιδιά.

Δυστυχώς, δεν πρόλαβε να παραλάβει την επιταγή του Santa Run, όπως έγινε τα προηγούμενα χρόνια.

Το Flashnews.gr, εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στους οικείους του.

(Η τελευταία φωτό του Γιώργου Μανουσέλη με έκκληση για συμμετοχή στο Santa Run δημοσιεύθηκε στα Χανιώτικα Νέα)

Συλλυπητήρια μηνύματα

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Χανίων

Με μεγάλη θλίψη η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Χανίων αποχαιρετά τον σύντροφο και συναγωνιστή Γιώργο Μανουσέλη που “έφυγε” ξαφνικά σήμερα το πρωί σε ηλικία μόλις 45 χρονών. 
Ο Γιώργος ήταν ιδιαιτερα αγαπητός στα Χανιά και γνωστός για το κοινωνικό του έργο από τη θέση του ως διευθυντής της ΕΛΕΠΑΠ.  Άνθρωπος με ανιδιοτελή προσφορά και συμμετοχή στους κοινωνικούς αγώνες στην πόλη των Χανίων, μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ από την ίδρυση της, αποτελεί μια μεγάλη απώλεια για την κοινωνία των Χανίων.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Χανίων εκφράζει τα θερμά της συλληπητήρια και την συμπαράσταση της στην οικογένεια του.

“Ανταρσία στα Χανιά”

“Αποχαιρετάμε τον πολύτιμο σύντροφο και αγαπημένο φίλο, τον πρωτοπόρο αγωνιστή, Γιώργο Μανουσέλη που έφυγε ξαφνικά, τα ξημερώματα της Δευτέρας από τη ζωή.
Ο Γιώργος, προϊστάμενος της ΕΛΕΠΑΠ στα Χανιά και κοινωνικός αγωνιστής, ενταγμένος στην αντικαπιταλιστική Αριστερά από τα φοιτητικά του χρόνια, ποτέ δεν έλειψε από τις αντιρατσιστικές, αντιφασιστικές κι απεργιακές διαδηλώσεις, από τα αντιπολεμικά συλλαλητήρια. Μέχρι την τελευταία στιγμή, έδινε τη μεγάλη μάχη ενάντια στην κρατική αναλγησία, ενάντια στην καταστροφική πολιτική των μνημονίων, για να καλύψει τις ανάγκες των παιδιών με αναπηρία λόγω της απουσίας κρατικής μέριμνας, για μια κοινωνία χωρίς φτώχεια και αδικία.
Η ανάμνηση του θα μας συντροφεύει στους αγώνες που θα δώσουμε στη συνέχεια. Στέλνουμε τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια του και στους δικούς του ανθρώπους.”

Σωματείο Santa Run Chania

“Η συμμετοχή, η συνεργασία, η αλληλεγγύη, το όραμα μπορούν να φέρουν μια πόλη σε κοινή πορεία και να καταφέρουν σπουδαίους στόχους. Το 5ο Santa Run στα Χανιά κατάφερε το στόχο της προσφοράς στα τέσσερα ιδρύματα της πόλης των Χανίων που φροντίζουν παιδιά με προβλήματα υγείας: την ΕΛΕΠΑΠ, το Κ.Η.Φ.Α.ΑΜΕΑ, το Κ.Η.Φ.Α.Π. «Η Μεγαλόχαρη» και τον Ορίζοντα. Ήταν μια σπουδαία μέρα για τα Χανιά.
Ωστόσο, το πιο σημαντικό κεφάλαιο του Santa Run και των ιδανικών που πρευσβεύει, οι άνθρωποι που το δημιούργησαν και συνεχίζουν να το κάνουν πραγματικότητα, δέχθηκε ένα πλήγμα ανείπωτης θλίψης που στιγμάτισε ανεξίτηλα τη χαρά που σημαίνει για όλους μας το Santa Run. Ένας από εμάς έφυγε. Ο Γιώργος Μανουσέλης δεν είναι πια μαζί μας. Οι λέξεις δεν μπορούν να περιγράψουν πόσο θα λείψει από όσους τον γνωρίσαμε αλλά και από όσους δεν τον γνώρισαν. Γιατί ο Γιώργος θα λείψει από κάθε δράση για το κοινό καλό.”

Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Δ. Ηρακλείου

Mε αφορμή τον απροσδόκητο θάνατο του Προϊσταμένου της ΕΛΕΠΑΠ Χανίων Γιώργου Μανουσέλη , η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτική του Δήμου Ηρακλείου Αθηνά Σπανάκη – Κοχιαδάκη εκφράζει στην οικογένεια του εκλιπόντος αλλά και στην οικογένεια της ΕΛΕΠΑΠ  τα θερμά της συλλυπητήρια και σε δήλωσή της τονίζει τα εξής:
«Εκφράζουμε την αμέριστη θλίψη μας για την αιφνίδια αναχώρηση του αξιαγάπητου Γιώργου Μανουσέλη, ενός πανάξιου πραγματικά ανθρώπου με τεράστια κοινωνική προσφορά καθώς ο ρόλος του στη συγκεκριμένη κοινωνική δομή ήταν πολύ παραπάνω από καθοριστικός. 
Έχοντας πρόσφατη συνεργασία και απολαμβάνοντας τις πολύτιμες γνώσεις του και τη συμπαράστασή του, θέλουμε να στείλουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του και την οικογένεια της ΕΛΕΠΑΠ.Το κενό της απουσίας του σίγουρα θα είναι πολύ δύσκολο να αναπληρωθεί. Καλό του ταξίδι.»

Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα

“Έφυγε ξαφνικά σήμερα από τη ζωή ο αγαπητός μας σύντροφος και φίλος Γιώργος Μανουσέλης. Νεότατος και με πλούσια κοινωνική δράση.
 Ενταγμένος στον αγώνα για την αλλαγή της κοινωνίας μέσα από τις γραμμές της επαναστατικής αριστεράς, από τα πρώτα του φοιτητικά χρόνια, στην Πάντειο, στη δεκαετία του ‘90.
 Αγωνιστής της ζωής και της ανθρωπιάς. Ως προϊστάμενος της ΕΛΕΠΑΠ στα Χανιά αγωνίστηκε, μέχρι και την τελευταία μέρα,  γι’ αυτούς που τον είχαν ανάγκη. Έτρεχε να καλύψει το κενό που η ανύπαρκτη κρατική μέριμνα στην Ελλάδα των μνημονίων αρνείται να καλύψει για τα παιδιά με αναπηρία.
Τον θυμόμαστε να δίνει το παρόν στα μεγάλα αντιπολεμικά συλλαλητήρια, στις οργισμένες διαδηλώσεις για τη δολοφονία του Γρηγορόπουλου, στις αντιρατσιστικές και αντιφασιστικές διαδηλώσεις, μέχρι και στις τελευταίες απεργιακές κινητοποιήσεις του περασμένου Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου. 
Η μνήμη του πάντα θα μας συντροφεύει, εκεί κάτω στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς και θα μας βρίσκει πιο αποφασισμένους για να αλλάξουμε αυτόν τον κόσμο.
Στη Μάγκυ και στο Σπύρο, σε όλους τους δικούς του ανθρώπους, τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια.
Καλό ταξίδι σύντροφε!”

Από την ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Χανίων

Τα Χανιά θρηνούν για την απώλεια του Γιώργου Μανουσέλη. Ο Γιώργος ήταν ένας από τους πιο ενεργούς και δραστήριους συμπολίτες μας.

Το επίμονο και μεθοδικό του έργο αφήνει ισχυρό αποτύπωμα στην ΕΛΕΠΑΠ Χανίων αλλά και παντού όπου υπήρχαν ανάγκες και συνάνθρωποι. Ο ΣΥΡΙΖΑ Χανίων εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Στη σύζυγο και στον μικρό του γιο μένει όχι μόνο η απουσία του αλλά και μια μεγάλη κληρονομιά προσφοράς προς τον άνθρωπο. Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι βουλευτές του, αντί στεφάνου,  θα καταθέσουν χρηματικό ποσό για τους σκοπούς της ΕΛΕΠΑΠ.  

ΝΕ ΠΑΣΟΚ ΧΑΝΙΩΝ

H NE ΠΑΣΟΚ Χανίων και οι δημοτικές οργανώσεις , με αφορμή τον απροσδόκητο θάνατο του  διευθυντή της ΕΛΕΠΑΠ Χανίων Γιώργο 
Μανουσελη, εκφράζουν  την θλίψη τους και αποστέλλουν  τα θερμά τους   συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

Ο αγαπητός Γιώργος Μανουσελης ήταν ένας ενεργός πολίτης του τόπου μας με μεγάλη κοινωνική  προσφορά. 

Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία (Α.με.Α) Χανίων

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Ατόμων με Αναπηρία (Α.με.Α) Χανίων με πόνο ψυχής αποχαιρετά σήμερα ένα υπέροχο άνθρωπο με αξίες και αρχές αλλά κυρίως βαθιά αγάπη για τους ανάπηρους συμπολίτες μας.

Έναν πολύτιμο συνεργάτη με μεγάλη προσφορά.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στην «οικογένεια της ΕΛΕΠΑΠ».
Από σήμερα νοιώθουμε όλοι φτωχότεροι σε μια εποχή κρίσης κυρίως αξιών.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook