«Η εφοπλιστική κοινότητα θεωρεί ότι με την κατάργηση του πρώην Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και κυρίως την απογύμνωσή του από το Λιμενικό Σώμα, υπονομεύεται ένα σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα που είχε η Ελληνική Ναυτιλία, εδώ και πολλές δεκαετίες», επισημαίνεται μεταξύ άλλων σε επιστολή που απέστειλε ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ) στον Πρωθυπουργό και την οποία και κοινοποιεί στους συναρμόδιους υπουργούς Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.

Επίσης, παρακαλούν να «επανεξεταστεί άμεσα η σκοπιμότητα επανασύστασης του ΥΕΝ, ενέργεια η οποία να είστε βέβαιος ότι μόνο θετικά αποτελέσματα θα φέρει, τα οποία τη σημερινή ιδιαίτερα περίοδο είναι τόσο χρήσιμα και αναγκαία».

Στην επιστολή σημειώνεται ακόμη πως «υπάρχει ανάγκη καθημερινής επικοινωνίας με όλες τις υπηρεσίες της διοίκησης και αυτό εξυπηρετείται μόνο εφόσον υπάγονται σε έναν φορέα, όπως συνέβαινε πριν την κατάργηση του ΥΕΝ».

Επίσης οι εφοπλιστές της ακτοπλοΐας τονίζουν επίσης ότι «η δυνατότητα ενός διοικητικού φορέα αντιμετώπισης – διαχείρισης συνολικού εύρους των θεμάτων της ναυτιλίας (ναυτικός – πλοίο – ναυτιλιακή βιομηχανία – ναυτιλιακή νομοθεσία – διεθνής εκπροσώπηση), αποτελεί ένα διεθνώς καταξιωμένο διοικητικό πρότυπο».

Σχετικά με το Λιμενικό Σώμα λένε πως οι αξιωματικοί του «διαθέτουν εξειδικευμένη τεχνική εμπειρία και υπηρεσιακή τεχνογνωσία, ενώ συνδυάζουν τα ακαδημαϊκά προσόντα με τη στρατιωτική πειθαρχία, οργάνωση και λειτουργία, συστατικά τα οποία στην πράξη έχουν αποδειχθεί επαρκή αλλά και κατάλληλα για τη στελέχωση και διοίκηση του διοικητικού φορέα της ναυτιλίας».

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook