Η αστυνομία του Πακιστάν συνέλαβε σήμερα στη Λαχόρη έναν γαιοκτήμονα και δύο συνεργούς του ως υπόπτους ότι έκοψαν τα δύο χέρια ενός 17χρονου αγοριού εξαιτίας ενός χρέους.

Το περιστατικό συνέβη πριν από περίπου δύο μήνες στην αγροτική περιφέρεια του Χαφιζαμπάντ, 80 χλμ. βορειοδυτικά της Λαχόρης, στο Πεντζάμπ, που αποτελεί τον σιτοβολώνα του Πακιστάν, όμως η οικογένεια του θύματος κατέφυγε στην αστυνομία μόλις χθες.

Οι γαιοκτήμονες έχουν σημαντική επιρροή στο Πακιστάν και ορισμένοι εξ αυτών ασκούν στους αγρότες που δουλεύουν τη γη τους, αλλά και σ’ αυτούς που κατέχουν τη δική τους γη, μια σχεδόν μεσαιωνική φεουδαρχική εξουσία.

«Ο Άσαντ Ισράρ-ουλ-Χακ και οι δύο συνεργοί του έκοψαν τα χέρια του Άκραμ Αμπού Μπάκαρ, 17 ετών», αναφέρεται στην έκθεση της αστυνομίας. «Η οικογένεια του θύματος είχε δανειστεί 15.000 ρουπίες (130 ευρώ) από τον γαιοκτήμονα και δεν κατάφερνε να του τα επιστρέψει», σύμφωνα με τους ερευνητές.

Ο επικεφαλής του τοπικού αστυνομικού τμήματος, ο Μαχμούντ Μπατ, πρόσθεσε πως οι δράστες χρησιμοποίησαν ένα κουζινομάχαιρο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook