Ο ομογενής Άλεξ Πέρι κατάφερε να «κερδίσει» με το ταλέντο του από το Χόλιγουντ μέχρι την υψηλή κοινωνία της Αυστραλίας. Οι υψηλής ραπτικής δημιουργίες του με τα αριστοτεχνικά ραμμένα φορέματα, τους κεντημένους με κοσμήματα κορσέδες και τις εντυπωσιακές τουαλέτες έχουν καταστήσει την εμπορική ονομασία των δημιουργιών του συνώνυμη της πολυτέλειας, του κύρους και της ποιότητας.

Με 17 χρόνια εμπειρίας στο χώρο της μόδας η φήμη του αλλά και οι δημιουργίες του τον έχουν κάνει αγαπημένo σχεδιαστή πολλών διασημοτήτων του Χόλιγουντ, ανάμεσα στις οποίες και οι Τζένιφερ Λόπεζ, Νέλυ Φουρτάδο, Ριάνα, Εύα Λονγκόρια, Νάταλι Πόρτμαν, Μιράντα Κερ, Ελ Μακφέρσον, Σάρα Μέρντοκ, Μέγκαν Γκέιλ, και δεκάδες άλλες.Ο διάσημος σχεδιαστής συμμετέχει κάθε χρόνο στην Αυστραλιανή Εβδομάδα Μόδας (Australian Fashion Week) από το 1997 και οι επιδείξεις του θεωρούνται από τα πολυαναμενόμενα γεγονότα της χρονιάς.

Το πρόσφατο Φεστιβάλ Μόδας στη Μελβούρνης από τη L'Oreal, αποτέλεσε σημαντική στροφή στην καριέρα του σχεδιαστή για αρκετούς λόγους.

Στην καινούρια κολεξιόν του Άλεξ Πέρι με το όνομα Cuban Princess, έχει αποφευχθεί στρατηγικά η χρήση του μαύρου χρώματος. Επίσης, ο σχεδιαστής εμπνέεται από την πιο θηλυκή γεμάτη γυναικεία φιγούρα, της οποίας ήταν πάντα υποστηρικτής, και γι' αυτό μία από τις μούσες του είναι το μοντέλο Megan Gale, γνωστή και τις ιδιαίτερα χυμώδεις αναλογίες της.

newsbeast