Στο πλαίσιο του θεσμού Bravo Sustainability Awards, της πρωτοβουλίας για τη Βιώσιμη Ελλάδα 2020, βραβεύτηκε η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Ηρακλείου (ΔΕΥΑΗ) στην κατηγορία BRAVO ENVIRONMENT, για την υποδειγματική και ολοκληρωμένη διαχείριση των υγρών αποβλήτων και την τριτοβάθμια επεξεργασία των λυμάτων με αποτέλεσμα την άρδευση χιλιάδων στρεμμάτων αμπελώνων, ελαιώνων και άλλων καλλιεργειών σε αγροτικές περιοχές του Δήμου Ηρακλείου που δεν διαθέτουν επαρκείς ποσότητες αρδευτικού νερού, την βελτίωση της αγροτικής παραγωγής και τέλος την εξοικονόμηση πόσιμου νερού.

Εκπρόσωποι από όλους τους χώρους της ελληνικής κοινωνίας, παρευρέθηκαν στην Τελετή Απονομής των Bravo Sustainability Awards που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015 στο Μουσείο της Ακρόπολης, δίνοντας το δυναμικό τους παρόν αλλά και ένα ηχηρό μήνυμα για τη σημασία του πολυσυμμετοχικού διαλόγου και της συνεργασίας με στόχο τη Βιώσιμη Ανάπτυξη. Το βραβείο για λογαριασμό της ΔΕΥΑΗ παρέλαβε ο Γενικός Διευθυντής κ. Χάρης Παπαματθαιάκης.

Ο Θεσμός αποτελεί ένα Θεσμό Διαλόγου Βιώσιμης Ανάπτυξης που βασίζεται στις πρωτοβουλίες και δράσεις που έχουν αναπτυχθεί στη χώρα μας. 120 Κοινωνικοί εταίροι μαζί με 4.686 ενεργούς πολίτες  διαβουλεύονται και  αναδεικνύουν μέσα από μια διαδικασία διαλόγου διάρκειας 6 μηνών τις καλύτερες πρωτοβουλίες και δράσεις Επιχειρήσεων, Οργανισμών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Οργανισμών της Κοινωνίας Πολιτών.

Αυτή η εξάμηνη διαδικασία διαλόγου καταλήγει στην Τελετή Απονομής των Βραβείων Bravo Sustainability Awards.

Για το 2015, συμμετείχαν 170 πρωτοβουλίες και δράσεις που κατατέθηκαν από 42 επιχειρήσεις, 15 Οργανισμούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και 38 Οργανισμούς της Κοινωνίας Πολιτών σε πέντε κατηγορίες Βραβείων (Bravo Governance, Bravo Market, Bravo Environment, Bravo Society & Bravo In Action).

Μέσα από τη διαδικασία διαλόγου αναδείχθηκε ένα σύνολο 39 πρωτοβουλιών και δράσεων που άπτονται των πυλώνων της Βιώσιμης Ανάπτυξης (Οικονομία, Περιβάλλον, Κοινωνία) και συμβάλλουν γενικότερα στην προώθηση της ποιότητας ζωής.
 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook