Μάθετε πώς να ξεχωρίζετε τον τύπο δέρματος σας γρήγορα και εύκολα και αγοράστε την περιποίηση του εύκολα και σίγουρα.

Το δέρμα σας μπορεί να είναι: Ξηρό, Μεικτό ή λιπαρό, κανονικό προσπαθούμε να το κάνουμε με την ανάλογη φροντίδα.

Το ξηρό δέρμα το αναγνωρίζετε εύκολα αφού δεν σας αφήνει σε ησυχία μετά τον καθαρισμό του, σας «τραβάει» συνεχώς, είναι γιατί στερείται υγρασίας ακόμα και στην περιοχή των ματιών.   Συνήθως αρχίζουν σιγά σιγά να εμφανίζονται μικρές γραμμές στο μέτωπο, στο πλάι του ματιού το λεγόμενο ¨πόδι της χήνας¨ και στην ρινοπαρειακή αύλάκα, που αν δεν κάνουμε κάτι γρήγορα μετατρέπονται σε μόνιμες ρυτίδες.  Είναι επίσης θαμπό και άτονο και νομίζουμε ότι πάλι κουραστήκαμε στο γραφείο. Ευάλωτο σε αλλεργίες και ερεθισμούς.  Γρήγορα την κρέμα σας και μην την ξεχνάτε ποτέ!

Αν το δέρμα σας είναι μεικτό ίσως να έχετε και την εντύπωση ότι είναι κανονικό και να μην ασχοληθείτε και πολύ. Το μεικτό δέρμα είναι κάτι μεταξύ ξηρού και λιπαρού.  Εμφανίζεται λιπαρότητα στην Τ ζώνη και ξηρότητα (με την αίσθηση τραβήγματος) στις παρειές.

Προσοχή στην επιλογή της κρέμας μερικές φορές μας ξεγελάει και κάνουμε λάθος αγορές που αφορούν ξηρό ή λιπαρό δέρμα. Εξηγήστε στην/στον αισθητικό σύμβουλο ακριβώς τα σημεία που παρατηρείτε λιπαρότητα ή ξηρότητα. Plus βοήθεια: τι είδους καθαρισμό προτιμάτε, γιατί σίγουρα δεν θα σας άρεσε ένα στυπτικό gel αλλά ούτε και ένα πλούσιο σε υφή γαλάκτωμα. Εξισορροπήστε το με την κατάλληλη φροντίδα.

Τέλος, το λιπαρό γυαλίζει παντού και σας αναγκάζει να ταμπονάρετε και να ανανεώνετε το μακιγιάζ σας συχνά. Καθώς είναι πιθανόν να εμφανίσει ακμή πιο εύκολα από τους υπόλοιπους τύπους.

Απαντήστε σε όλες τις ερωτήσεις της αισθητικού που επιλέξατε να σας εξυπηρετήσει χωρίς φόβο και πάθος, βοηθήστε την έτσι να σας προτείνει το καταλληλότερο για εσάς προϊόν.
Τώρα γνωρίζετε, επιλέξτε σωστά!

bemary

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook