Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκαν και την Κυριακή οι έρευνες στον Αχελώο ποταμό για τον εντοπισμό των δύο ανδρών που αγνοούνται στο Μεσολόγγι από τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς.

Άνδρες της Πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ σαρώνουν τον Αχελώο ποταμό και όλες τις παραποτάμιες περιοχές προκειμένου να βρουν κάποιο ίχνος των δύο αγνοουμένων. Την ίδια ώρα άνδρες της ΕΛ.ΑΣ επιχειρούν να ρίξουν φως στα «μυστικά του βάλτου» γύρω από την εξαφάνιση, χωρίς να αποκλείουν κανένα ενδεχόμενο, συμπεριλαμβανομένης και της εγκληματικής ενέργειας.

Υπενθυμίζεται ότι τα ίχνη των δύο ανδρών χάθηκαν λίγο μετά τις 5 τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς, ενώ νωρίτερα είχαν βγει για να διασκεδάσουν. Μάλιστα, τα κινητά τους σταμάτησαν να εκπέμπουν σήμα μεταξύ 5:00 και 5:15, όπως διαπιστώθηκε από την άρση τηλεφωνικού απορρήτου με διαφορά λίγων λεπτών, γεγονός που στρέφει τις αστυνομικές έρευνες προς μία συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Αστυνομικοί συγκεντρώνουν μαρτυρίες από ανθρώπους που είδαν τον 35χρονο και τον 40χρονο πριν εξαφανιστούν. Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία που έχουν καταφέρει να συγκεντρώσουν οι Αρχές προσανατολίζονται σε δύο πιθανές εκδοχές. Είτε να είχαν κάποιο ατύχημα κατά την επιστροφή τους, καθώς είχαν καταναλώσει αλκοόλ σύμφωνα με μαρτυρίες φίλων τους που διασκέδαζαν μαζί, είτε να βρέθηκαν σε λάθος σημείο τη λάθος στιγμή κατά τη διάρκεια της επιστροφής τους… Παράλληλα, δεν έχει αποκλειστεί ακόμα και το ενδεχόμενο ηθελημένης φυγής των δύο ανδρών, σενάριο το οποίο ωστόσο συγκεντρώνει τις μικρότερες πιθανότητες σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ που μετέχουν στις έρευνες.

Εν τω μεταξύ, κάμερες ασφαλείας κατέγραψαν το όχημα των αγνοούμενων στο χωριό Λεσίνι στην περιοχή στις 04:38 τα ξημερώματα. Πρόκειται για ένα μαύρο όχημα μάρκας «Toyota Corolla», με αριθμό κυκλοφορίας ΑΙΚ 7885 και οι αστυνομικές Αρχές επιχειρούν μέσα από κάμερες ασφαλείας από άλλες περιοχές και καταστήματα να χαρτογραφήσουν τη διαδρομή που ακολούθησαν οι δύο άνδρες μέχρι να εξαφανιστούν.

Οι έρευνες οι οποίες γίνονται υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες θα συνεχιστούν το πρωί της Δευτέρας με τη συνδρομή και ανδρών από την 6η ΕΜΑΚ Πάτρας καθώς και ελικοπτέρων της Πυροσβεστικής και της ΕΛ.ΑΣ εφόσον το επιτρέψει ο καιρός.

Την ίδια ώρα, οι οικογένειες των αγνοουμένων περνούν δραματικές ώρες αγωνίας και κάνουν έκκληση σε όποιον γνωρίζει ή έχει δει κάτι να ενημερώσει τους ίδιους και να συνεργαστεί με τις Αρχές προκειμένου να εντοπιστούν ο Γιάννης και ο Βασίλης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook