Το εφετείο του Μιλάνου επικύρωσε με την ετυμηγορία του την απόφαση της πρωτοβάθμιας ιταλικής δικαιοσύνης, βάσει της οποίας ο όμιλος «Φίνινβεστ», του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, θα πρέπει να αποζημιώσει τον επιχειρηματία Κάρλο Ντε Μπενεντέττι, λόγω των εξελίξεων στην υπόθεση Μονταντόρι.

Πιο συγκεκριμένα, ο όμιλος του Ιταλού πρωθυπουργού, θα πρέπει να καταβάλει στην εταιρεία «Cir» του Ντε Μπενεντέττι, 560 εκατομμύρια ευρώ (η πρώτη απόφαση όριζε ποσό της τάξης των 750 εκατομμυρίων ευρώ) για τη διαφθορά που το 1991 επηρέασε την δικαστική διαμάχη για τον έλεγχο του εκδοτικού οίκου «Μονταντόρι» .

Μετά από σειρά εξελίξεων, η διαμάχη αυτή είχε λήξει ευνοϊκά για τον «μίστερ τιβί» . Η Cir, θα λάβει το εν λόγω ποσό μέσα στις αμέσως επόμενες ημέρες, με την παρέμβαση σειράς τραπεζών που λειτουργούν ως «εγγυητές» .

Υπενθυμίζεται ότι ο επιχειρηματίας Κάρλο Ντε Μπενεντέττι είναι και ιδιοκτήτης της εφημερίδας Λα Ρεπούμπλικα, η οποία ασκεί δριμεία κριτική στην κυβέρνηση του «Καβαλιέρε» .

Ο ίδιος ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, τέλος, τις περασμένες εβδομάδες, είχε προσπαθήσει να «παγώσει» την καταβολή του όποιου ποσού, με σχέδιο νόμου που προέβλεπε ότι θα πρέπει να θεωρούνται δεσμευτικές, και να εκτελούνται, μόνον οι τριτοβάθμιες αποφάσεις του Αρείου Πάγου, που αφορούν αποζημιώσεις εταιρειών.

Μετά την έντονη, όμως, αντίδραση της αντιπολίτευσης και μέρους του τύπου, αναγκάσθηκε να αποσύρει το μέτρο, το οποίο, όμως, όπως δήλωσε ο ίδιος «είναι απόλυτα ορθό και μπορεί να ξαναπροταθεί στο μέλλον» .

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook