Δικαίωση όλων των συναδέλφων που μπόρεσαν να αντισταθούν με έργα και δημόσιο λόγο αποτελεί έκθεση της ΑΔΙΠΔΕ για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών…….

Είναι όμως και ενδυνάμωση μας. Μάθαμε ακόμη μια φορά, ότι τίποτα δεν πάει χαμένο αρκεί να το πιστεύεις και να αγωνίζεσαι γι αυτό μαζί και με άλλους.

Δεν πρέπει να ησυχάζουμε ο δρόμος είναι δύσκολος και μακρύς για την Ιθάκη…..όλοι πρέπει να ‘μαστε έτοιμοι για “ταξίδιᨔ …Ο καθένας μπορεί να συμβάλλει όσο μπορεί κι απ’ όπου κι αν βρίσκεται….

«Αισθάνομαι δικαίωση και ηθική ικανοποίηση ενάμιση χρόνο μετά την παραίτησή μου από τη θέση του Σχολικού Συμβούλου Α/βάθμιας Ν.Ηρακλείου με τη δημοσιοποίηση της έκθεσης της ΑΔΙΠΔΕ για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών .

Εξακολουθώ να πιστεύω ότι :

«Αν δεχτούμε ότι στόχοι της εκπαίδευσης σήμερα είναι να βοηθήσουμε τα παιδιά μας να γίνουν ικανά να ξεχωρίζουν το αυθεντικό από το κίβδηλο, το βαθύ από το επιφανειακό, το αιτιολογημένο από το αβάσιμο, αναπτύσσοντας τις γνώσεις και την ευφυΐα τους με την άσκηση « κριτικής δημιουργικής σκέψης», οφείλουμε όλοι οι εκπαιδευτικοί να οργανωθούμε αποτελεσματικά και να συνεχίσουμε να αρθρώνουμε τη δική μας δίκαιη συλλογική θέση για μια ποιοτική εκπαίδευση ως στοχαζόμενοι επαγγελματίες.

«Και θα’ ρθει μια μέρα , αργά ή γρήγορα, που θα μας ενώνουν οι κοινοί σκοποί και θα φτάσουμε να πραγματώσουμε μια νέα κοινωνία υψηλής ελευθερίας του ανθρώπου και του πνεύματος, μια νέα κοινωνία που φαίνεται δύσκολο να υπάρξει αλλά πρέπει να υπάρξει»
Noam Chomsky

«Όταν το άτομο εκπαιδεύεται στο σχολείο αποκτάει τη δυνατότητα να απολαμβάνει μεγαλύτερο μέρος από τα οικονομικά και κοινωνικά αγαθά αρκεί ωστόσο να μην έχουν εκπαιδευτεί οι υπόλοιποι».
Martin Carnoy

«Μην ακολουθείς το μονοπάτι για πας εκεί όπου μπορεί να σε οδηγήσει αντίθετα ,πήγαινε από εκεί που δεν υπάρχει και άφησε τα ίχνη σου». Ralf W. Emerson

«Στη ζωή υπάρχουν δύο είδη ανθρώπων :οι αισιόδοξοι και οι απαισιόδοξοι .Οι απαισιόδοξοι έχουν συνήθως δίκιο .Αν όμως η ανθρωπότητα έφτασε ως εδώ ,αυτό το χρωστάει στους αισιόδοξους».
Karl Popper

Σοφία- Φρόνησις- Σύνεσις (Αριστοτέλης)

Οι θέσεις μου για την κατάσταση που είχε προκύψει κατά τη διαδικασία εφαρμογής της αξιολόγησης εδώ και εδώ 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook