Με την αγωνία να μετατραπούν οι δρόμοι και τα σπίτια τους σε… Βενετία, κάτοικοι της Κάτω Σούδας Χανίων που έχουν καταλήξει να καθαρίζουν τα χαντάκια μόνοι τους και την ίδια ώρα να εύχονται τα καιρικά φαινόμενα και η βροχή να μην είναι συνεχής ώστε να αποφύγουν την πλημμύρα.

Η μικρή σε διάρκεια βροχή το πρωί είχε σαν αποτέλεσμα να μαζευτούν νερά αμέσως στο δρόμο, καθώς όπως λένε κάτοικοι, τα χαντάκια και τα συστήματα απορροής των ομβρίων είναι φραγμένα.

Αναρωτιούνται μάλιστα με καυστικό τρόπο, αν τα αρμόδια συνεργεία του δήμου έχουν μείνει ακόμα στις διακοπές των Χριστουγέννων.

Να σημειώσουμε ότι η περιοχή είναι πολύπαθη σε πλημμύρες και κάθε φορά που τα καιρικά φαινόμενα γίνονται λίγο πιο έντονα, στους δρόμους της Κάτω Σούδας και με κατεύθυνση προς Βλητέ δημιουργούνται “ποτάμια”!

 

Όπως αναφέρουν κάτοικοι της Κάτω Σούδας σε μήνυμά τους:

“Στο έλεος του Θεού η Κάτω Σούδα! Ξεφράζουμε μόνοι μας τα χαντάκια για να μην πνιγούμε με την την πρώτη βροχή. Ακόμα και με διαστήματα ύφεσης και μη συνεχούς διάρχειας της βροχής, γέμισαν οι δρόμοι και τα χαντάκια στην οδό Έλλης και Καναρη στην Κάτω Σούδα, με κίνδυνο να μπουν τα νερά στα σπίτια στο ενδεχόμενο συνέχισης των καιρικών φαινομένων.

“Φαίνεται τα αρμόδια συνεργεία έχουν μείνει στις γιορτές των Χριστουγέννων. Ας ελπίσουμε να μην αγριέψει ο καιρός γιατί δε μας σώζει τίποτα” υποστηρίζουν κάτοικοι της Κάτω Σούδας.”

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook