Την δημιουργία μια κοινωνικής πρωτοβουλίας που θα λειτουργήσει ως ανάχωμα στις τραπεζικές πρακτικές που έχουν οδηγήσει χιλιάδες επαγγελματίες και καταναλωτές σε απόγνωση, θα επιχειρήσει ο Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου σε συνεργασία με τους παραγωγικούς φορείς και τον δικηγορικό σύλλογο.

Τα ζητήματα αυτά θα απασχολήσουν τη συνάντηση, της ερχόμενης Τετάρτης, όλων των φορέων που προσκαλούν οι έμποροι του νομού, μετά τις αλλεπάλληλες καταγγελίες για την στάση των τραπεζών απέναντι στις επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με τον Εμπορικό Σύλλογο, ο τρόπος λειτουργίας του τραπεζικού συστήματος ανατροφοδοτεί την ύφεση και την εξαθλίωση. Μάλιστα, σύμφωνα με τον πρόεδρο του συλλόγου, Μανόλη Κουμαντάκη, είναι καθημερινή διαπίστωση, ότι τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα στην Ελλάδα, σήμερα πολλές φορές λειτουργούν έξω και πέρα από τα όρια της νομιμότητας.

Σύμφωνα, με καταγγελίες που έχει δεκτεί ο εμπορικός σύλλογος, οι περισσότεροι αυτόχειρες επιχειρηματίες, έχουν υποστεί αφόρητη πίεση από τράπεζες, από τις οποίες έχουν πάρει δάνεια, με αποτέλεσμα να προχωρήσουν σε αυτές τις ακραίες ενέγειες.

 "Διαπιστώνεται, συνεπώς", επισημαίνει ο κος Κουμαντάκης, "παντελής έλλειψη ηθικής από την πλευρά των τραπεζών που δεν μπορεί να παραμένει χωρίς συνέπειες. Είναι η ώρα που θα πρέπει να σταματήσουμε να είμαστε απλοί θεατές των γεγονότων. Είναι η ώρα να δράσουμε αποτελεσματικά και συλλόγικά", τονίζει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου.