Πριν από λίγο καιρό, η ηλικιωμένη γυναίκα στην περιοχή της Αγυιάς είχε πέσει θύμα επιτήδειων που πουλούσαν… καρπούζια, αλλά είδαν πού έκρυβε τα χρήματά της και ενώ ο ένας την απασχολούσε, ο άλλος της έκλεψε 800 ευρώ! Φαίνεται, όμως, ότι το πάθημα δεν έγινε μάθημα στην άτυχη γριούλα που την… ξαναπάτησε, αν και αυτή τη φορά με μικρότερο κόστος!

Ο άγνωστος απατεώνας την πλησίασε ενώ επέστρεφε από το σούπερ μάρκετ και την ρώτησε αν είναι η πεθερά ενός γνωστού επιχειρηματία της πόλης. Όταν εκείνη απάντησε καταφατικά, της ζήτησε… 150 ευρώ που δήθεν του όφειλε ο γαμπρός της! Η ηλικιωμένη αρνήθηκε να τα δώσει αλλά ο απατεώνας, εκτός από πειστικός, ήταν και… πιεστικός! Έτσι, περισσότερο για να τον ξεφορτωθεί, του έδωσε 50 ευρώ. Αργότερα, βέβαια, έμαθε από τον γαμπρό της ότι την είχαν εξαπατήσει για δεύτερη φορά!

Ένας άλλος άγνωστος απατεώνας που δρα το τελευταίο διάστημα στον Πύργο, έκανε και πάλι την εμφάνισή του πλησιάζοντας μια ηλικιωμένη και χρησιμοποιώντας την γνωστή μέθοδο των δήθεν χρεών του γιου της. Και αυτή η γριούλα πείστηκε, καθώς ο άγνωστος φάνηκε ότι πράγματι γνώριζε το παιδί της και του έδωσε το ποσό των 1.000 ευρώ, τα οποία εκείνος πήρε και έγινε… λαγός!

Ωστόσο, η εμπειρία που έζησε ένας μοναχικός άνδρας μέσα στο σπίτι του στα Κάτω Λεχώνια Μαγνησίας, ήταν πολύ πιο σκληρή. Ο 70χρονος έκανε το λάθος να ανοίξει την πόρτα του σε δυο άγνωστους άνδρες, οι οποίοι ήταν εμφανώς μεταμφιεσμένοι. Τότε εκείνοι τον απείλησαν με μαχαίρι, τον έδεσαν με πανιά και ερεύνησαν το σπίτι. Άρπαξαν 700 ευρώ που βρήκαν σε ένα συρτάρι και τράπηκαν σε φυγή, αφού πρώτα έκοψαν το καλώδιο του τηλεφώνου.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook